Sijbren Kuiper
Advocaat | Partner

Sijbren is een advocaat en specialist in pensioenrecht met uitgebreide kennis van de pensioensector. Sijbren adviseert en procedeert onder andere bij pensioentransities, bijvoorbeeld die voortvloeien uit de Wet toekomst pensioenen, collectieve waardeoverdrachten, uitbestedingen, liquidaties, wijzigingen van pensioenregelingen, verplichtstelling en vrijstelling van bedrijfstakpensioenfondsen, toezichtvraagstukken en zorgplichtkwesties.

Cliënten waarderen Sijbren’s vermogen om praktische oplossingen te vinden voor complexe juridische vraagstukken. Ze beschrijven hem als zeer responsief, benaderbaar en erg prettig om mee samen te werken. Cliënten waarderen Sijbren’s indrukwekkende juridische expertise en sterke zakelijke focus, terwijl hij een warme en persoonlijke benadering behoudt. Ze vinden dat Sijbren consistent advies van hoge kwaliteit levert en zich uitstekend in hen kan inleven.

Sijbren is daarnaast auteur van Tekst & Commentaar Pensioenrecht, redacteur van PensioenJurisprudentie en auteur van Nederland Pensioenland. Ook verzorgt Sijbren postacademisch onderwijs over pensioenrecht en publiceert hij regelmatig in vakbladen. Voordat Sijbren zijn carrière als advocaat bij Van Doorne begon, was hij verbonden aan verschillende universiteiten en heeft hij ervaring opgedaan bij een bank/verzekeraar en een toezichthouder op de financiële markten.

Gerelateerde artikelen