Pensioenen
Het Nederlandse pensioenstelsel staat bekend als een van de beste en meest unieke systemen ter wereld. Het is ontworpen om gepensioneerden te verzekeren van welvaart en armoede na pensionering te voorkomen. Het is dan ook niet gek dat de sector voortdurend in de maatschappelijke belangstelling staat. Er staat letterlijk veel op het spel. De politieke invloed is groot, toezichthouders zijn waakzaam en in deze sterk gereguleerde sector is de regelgeving uitgebreid en soms onduidelijk.

Wet toekomst pensioenen

Het Nederlands pensioenstelsel evolueert voortdurend. De introductie van de Wet toekomst pensioenen (‘Wtp’) is hier een goed voorbeeld van. De Wtp is bedoeld om het stelsel evenwichtiger, persoonlijker en transparanter te maken. De transitie creëert ruimte voor maatwerk en flexibiliteit, waardoor pensioenfondsen kunnen inspelen op de individuele behoeften van hun deelnemers. De overgang naar dit nieuwe pensioenstelsel brengt aanzienlijke uitdagingen met zich mee. Het is een complex proces waarbij veel partijen betrokken zijn. Van Doorne begeleidt haar cliënten in deze transitie.

Duurzaamheid

Pensioenuitvoerders houden zich bezig met het verbeteren van de duurzaamheidsprincipes in hun beleggingsstrategieën om positieve milieu-impact te bevorderen en sociale verantwoordelijkheid te nemen. Zij nemen hun rol in het verminderen van CO2-uitstoot serieus en hebben hierover vaak advies nodig. Bij Van Doorne helpen wij onze cliënten bij het ontwikkelen van beleid en richtlijnen voor duurzaam beleggen en het integreren van duurzaamheidsfactoren in investeringsbeslissingen.

Full service

Van Doorne is dé partner van pensioenfondsen, verzekeraars, toezichthouders, uitvoeringsorganisaties en ondernemingen bij pensioenvraagstukken. Door onze multidisciplinaire aanpak werken we voor deze sector in geïntegreerde teams met gespecialiseerde collega’s uit het hele kantoor. Wij zijn er voor u niet alleen met pensioenspecialisten, maar werken als een hecht team waarin specifieke expertises zoals investment management, notariaat, fiscaal en financial regulatory samenkomen. Hierdoor zijn we goed in staat om onze cliënten bij te staan in omvangrijke en complexe transacties, geschillen en onderzoeken.

Als kantoor staan we voor bereikbaarheid, doorzettingsvermogen, een hands-on mentaliteit en een efficiënte aanpak. Wij geloven in langetermijnrelaties, uitwisseling van kennis en ervaring en het samen vieren van succes. Zo bouwen wij aan duurzame relaties met onze cliënten, waarin persoonlijk contact en onderling vertrouwen voorop staan.