Daan Horsthuis
Advocaat | Partner

Daan geeft leiding aan Van Doorne’s Funds & Investment Management team. Hij begeleidt een breed scala aan vermogensbeheerders en investeerders bij de structurering van (alternatieve) beleggingsfondsen, met een focus op private equity, private debt, infrastructuur- en vastgoedfondsen. Daarnaast adviseert Daan Nederlandse en buitenlandse fondsen en vermogensbeheerders over hun compliance met de relevante toezichtwet- en regelgeving op het gebied van vermogensbeheer en duurzaamheid.

Voorts adviseert Daan vermogensbeheerders, pensioenfondsen en andere institutionele beleggers over onder meer discretionair en fiduciair vermogensbeheer, hun fondsinvesteringen en compliance met de in dat kader op hen toepasselijke toezichtwet- en regelgeving.

Daan is pragmatisch, to the point en een snelle denker. Hij heeft het talent om creatieve en effectieve oplossingen te bedenken voor uiteenlopende uitdagingen en problemen. Of het nu gaat om complexe technisch juridische vraagstukken of een vastlopende onderhandeling,  hij weet altijd een weg te vinden naar een bevredigende uitkomst. Zijn kennis van de markt en vermogen om verschillende perspectieven te begrijpen en te integreren, gecombineerd met zijn analytische denkwijze en empathie, stellen hem in staat om innovatieve en duurzame oplossingen te vinden.

Funds & Investment Management
Financiering
Pensioenuitvoering
Verzekeringen
Banken