Financiering
Een optimale financiering vergt vaak maatwerk en een mix van verschillende financieringsvormen. De traditionele banken zijn hier al lang niet meer de enige aanbieders. De rol van fondsen en andere institutionele partijen die optreden als direct lenders neemt toe, net als die van aanbieders van leasing- en factoringoplossingen en financieringsplatformen. Het financieringsteam van Van Doorne is gespecialiseerd in het vinden van de optimale financieringsmix en de implementatie daarvan. Het team staat zowel geldverstrekkers als geldnemers bij in nationale en internationale financieringstransacties.

Bewezen staat van dienst

De praktijk van ons financieringsteam behoort tot de meest vooraanstaande financieringspraktijken in Nederland. Het team bestaat uit specialisten die vele jaren ervaring hebben met structurering van en onderhandeling over complexe financieringen. Zij kennen de markt en de markt kent hen. Het team zet haar netwerk in om partijen bij elkaar te brengen.

Corporate financieringen, semi-overheid en vastgoedfinanciering

Het team heeft een indrukwekkend track-record op het gebied van corporate financieringen, waaronder financieringen van overnames, werkkapitaal en investeringen in kapitaalgoederen. Ons team is leidend op het gebied van financieringen aan de semioverheid (ziekenhuizen, onderwijsinstellingen en drinkwaterbedrijven).  Daarnaast beschikt Van Doorne over één van de grootste praktijken van Nederland op het gebied van vastgoedfinanciering.

Non-bancaire financiering

Een specifiek aandachtsgebied van het team is non-bancaire financiering. Het team adviseert non-bancaire financiers over markttoegang, het aantrekken van funding uit de markt, productontwikkeling en compliance met financieel toezichtrecht. Wij zijn vaste adviseur van een aantal van de grootste verstrekkers van en bemiddelaars in non-bancaire financiering op de Nederlandse markt.