Werken bij
Voor het talent van morgen
We leven in een verandering van tijdperk. Daarom werk je bij Van Doorne vandaag al aan de vragen van morgen. Maar wij zijn vooral benieuwd naar jou, je ideeën, je frisse blik en je nieuwe inzichten. Wij willen dan ook vooral weten: wat ga jij morgen doen? Of je nou een stage zoekt, de eerste stap in je carrière zet of de volgende, wij zijn er voor het talent van morgen.
DEI bij Van Doorne
Commitment vastgelegd in SER Charters

We behoorden tot de eersten die de SER Charters Talent naar de Top en Diversiteit ondertekenden. We hebben ons serieus gecommitteerd en hebben ons serieus georganiseerd om onze doelen te behalen. 11 leden telt onze DEI commissie die geleid wordt door onze fulltime DEI Lead. Commissieleden hebben een urenkorting; DEI is echt een onderdeel van hun werk voor Van Doorne. De DEI Lead heeft een aanzienlijk budget tot diens beschikking. We meten onze voortgang met behulp de CBS Barometer Culturele Diversiteit en een werknemerstevredenheidonderzoek.

 

 

35% vrouwelijke partners en ambitieus target voor 2025

Van Doorne behoort tot de top 3 van de advocatuur als het gaat om vrouwen aan de top. Slechts 5 kantoren halen de omslaggrens van 30%. Dat betekent niet dat we op onze lauweren kunnen rusten. Wij streven naar 50% vrouwen in de top. Dan kunnen we het pas echt hebben over gelijkwaardigheid. Met de pipeline zit het wel goed; we hebben regelingen zodat jonge moeders geen barrières ondervinden richting de top; in onze promotiecriteria groeit het belang van soft skills. We zitten niet stil en grijpen kansen voor het verder bevorderen van kansen voor vrouwen binnen Van Doorne.

Samenwerkingspartners

We zijn gecommitteerd aan diversiteit, gelijkheid en inclusie op de werkvloer. Niet alleen binnen ons kantoor, maar binnen de hele beroepsgroep. We behoren tot de founding members van Stichting Forward, voor het bevorderen van acceptatie, erkenning en zichtbaarheid van LHBTIQA+’s binnen de Nederlandse juridische beroepsgroep, Stichting Bridges Network, om een brug te bouwen tussen rechtenstudenten met een bi-culturele achtergrond / eerste generatie studenten en de commerciële advocatuur, en Stichting Lequal, voor meer culturele en intersectionele diversiteit binnen de advocatuur. Daarnaast werken we samen met o.a. Colourful People, Wrokko en Grote Spelers, voor het vinden van bi-cultureel talent voor onze organisatie.

Bijzondere regelingen en evenementen

We willen dat iedereen volledig tot zijn recht kan komen binnen Van Doorne. Verschillende mensen, verschillende behoeften. Dus hebben we o.a. een rust/stilteruimte, transitieverlofregeling, kolfregeling, 90% betaald ouderschapsverlof, en vegan en halal eten tijdens de lunch. Meer regelingen zijn in de maak; onze werknemersgroepen (ERG) houden ons scherp. Daarnaast bieden we ruimte voor culturele evenementen, zoals een lunar new year lunch en een iftar

 

 

 

 

Bewustwording is stap 1; je moet weten wat er mis is voor je er iets aan kan doen. We organiseren daarom kantoorbrede trainingen over gepast en ongepast gedrag en hebben daarbij speciale aandacht voor microagressies. Een kantoor waarop iedereen zich gerespecteerd en thuis voelt, daar gaan we voor. In ons opleidingstraject besteden we ook aandacht aan soft skills zoals coachend leiderschap en interculturele communicatie; voor managers die de kracht van samenwerking tussen diverse talenten inzien en faciliteren.

Recruiters
Onze recruiters staan altijd voor je klaar.

Of je nu op zoek bent naar een stage, net klaar bent met je studie of toe bent aan de volgende stap, bij Van Doorne zijn we er voor het talent van morgen. Herken jij je daarin? Neem contact op met onze recruiters.

We leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk. Politiek. Klimaat. Technologie. Alles is in beweging. In transitie. Bij Van Doorne weten we: verandering is mensenwerk. 

In een verandering van tijdperk wil je er alles aan doen om klaar te zijn voor morgen. Wij staan klaar om samen de strijd aan te gaan met de uitdagingen van deze tijd. 

Bekijk het nieuwe Van Doorne hier: https://www.vandoorne.com/

#voormorgenvandoorne
𝐎𝐩 𝟏𝟐 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥 𝐢𝐬 𝐞𝐫 𝐞𝐞𝐧 𝐧𝐢𝐞𝐮𝐰 𝐕𝐚𝐧 𝐃𝐨𝐨𝐫𝐧𝐞.

Er liggen grote veranderingen aan de horizon.

Stay tuned!
 
#voormorgenvandoorne
Bouwen, financieren, aankopen, verkopen, huren en verhuren: onze vastgoedafdeling doet het allemaal. In multidisciplinaire teams van advocaten, fiscalisten en notarissen werken wij voor onze cliënten aan de meest uiteenlopende vraagstukken binnen de vastgoedsector, waarbij wij onze diepgaande juridische kennis combineren met een scherp oog voor kansen en uitdagingen voor onze cliënten binnen hun vastgoedtraject. 

Ben jij een gedreven rechtenstudent en heb je interesse in de wereld van het vastgoed? Leer ons kantoor, ons werk en onze vastgoedafdeling kennen tijdens Keepin’ It Real Estate op donderdag 6 juni 2024. Tour met onze vastgoedcollega’s langs vastgoedobjecten en hoor uit eerste hand hoe het is om vastgoedspecialist bij Van Doorne te zijn! 

Wie: WO-rechtenstudenten met een interesse in de vastgoedwereld
Wanneer: Donderdag 6 juni van 9.30 tot 18.00 uur
Waar: We starten op ons kantoor in Amsterdam (Jachthavenweg 121)

Heb je interesse? Aanmelden kan tot maandag 27 mei via onze website!

Voor vragen kun je contact opnemen met onze recruiter Danique Buermans via buermans@vandoorne.com.

#werkenbijvandoorne #keepinitrealestate #inhousedag #vastgoed
Ben jij een WO-rechtenstudent (master) en ben je geïnteresseerd in verbintenissenrecht? Vind je het leuk om meer te zien van op hoog niveau procederen en adviseren over commerciële contracten? Dan is deze vacature iets voor jou!

Ons jonge en dynamische Commercial team is op zoek naar een student-stagiair die volledig meedraait in het team. Je helpt bij processtukken en brieven (bijvoorbeeld over wanprestatie, beëindiging van overeenkomsten en afgebroken onderhandelingen), denkt actief mee in dossiers en zoekt naar die ene doorslaggevende uitspraak. 

Ben jij geïnteresseerd en voor twee maanden beschikbaar voor een fulltime studentstage? Solliciteer dan nu via onze website!
Volg ons op Instagram
@werkenbijvandoorne