Werken bij
Voor het talent van morgen
We leven in een verandering van tijdperk. Daarom werk je bij Van Doorne vandaag al aan de vragen van morgen. Maar wij zijn vooral benieuwd naar jou, je ideeën, je frisse blik en je nieuwe inzichten. Wij willen dan ook vooral weten: wat ga jij morgen doen? Of je nou een stage zoekt, de eerste stap in je carrière zet of de volgende, wij zijn er voor het talent van morgen.
DEI bij Van Doorne
Commitment vastgelegd in SER Charters

We behoorden tot de eersten die de SER Charters Talent naar de Top en Diversiteit ondertekenden. We hebben ons serieus gecommitteerd en hebben ons serieus georganiseerd om onze doelen te behalen. 11 leden telt onze DEI commissie die geleid wordt door onze fulltime DEI Lead. Commissieleden hebben een urenkorting; DEI is echt een onderdeel van hun werk voor Van Doorne. De DEI Lead heeft een aanzienlijk budget tot diens beschikking. We meten onze voortgang met behulp de CBS Barometer Culturele Diversiteit en een werknemerstevredenheidonderzoek.

 

 

35% vrouwelijke partners en ambitieus target voor 2025

Van Doorne behoort tot de top 3 van de advocatuur als het gaat om vrouwen aan de top. Slechts 5 kantoren halen de omslaggrens van 30%. Dat betekent niet dat we op onze lauweren kunnen rusten. Wij streven naar 50% vrouwen in de top. Dan kunnen we het pas echt hebben over gelijkwaardigheid. Met de pipeline zit het wel goed; we hebben regelingen zodat jonge moeders geen barrières ondervinden richting de top; in onze promotiecriteria groeit het belang van soft skills. We zitten niet stil en grijpen kansen voor het verder bevorderen van kansen voor vrouwen binnen Van Doorne.

Samenwerkingspartners

We zijn gecommitteerd aan diversiteit, gelijkheid en inclusie op de werkvloer. Niet alleen binnen ons kantoor, maar binnen de hele beroepsgroep. We behoren tot de founding members van Stichting Forward, voor het bevorderen van acceptatie, erkenning en zichtbaarheid van LHBTIQA+’s binnen de Nederlandse juridische beroepsgroep, Stichting Bridges Network, om een brug te bouwen tussen rechtenstudenten met een bi-culturele achtergrond / eerste generatie studenten en de commerciële advocatuur, en Stichting Lequal, voor meer culturele en intersectionele diversiteit binnen de advocatuur. Daarnaast werken we samen met o.a. Colourful People, Wrokko en Grote Spelers, voor het vinden van bi-cultureel talent voor onze organisatie.

Bijzondere regelingen en evenementen

We willen dat iedereen volledig tot zijn recht kan komen binnen Van Doorne. Verschillende mensen, verschillende behoeften. Dus hebben we o.a. een rust/stilteruimte, transitieverlofregeling, kolfregeling, 90% betaald ouderschapsverlof, en vegan en halal eten tijdens de lunch. Meer regelingen zijn in de maak; onze werknemersgroepen (ERG) houden ons scherp. Daarnaast bieden we ruimte voor culturele evenementen, zoals een lunar new year lunch en een iftar

 

 

 

 

Bewustwording is stap 1; je moet weten wat er mis is voor je er iets aan kan doen. We organiseren daarom kantoorbrede trainingen over gepast en ongepast gedrag en hebben daarbij speciale aandacht voor microagressies. Een kantoor waarop iedereen zich gerespecteerd en thuis voelt, daar gaan we voor. In ons opleidingstraject besteden we ook aandacht aan soft skills zoals coachend leiderschap en interculturele communicatie; voor managers die de kracht van samenwerking tussen diverse talenten inzien en faciliteren.

Recruiters
Onze recruiters staan altijd voor je klaar.

Of je nu op zoek bent naar een stage, net klaar bent met je studie of toe bent aan de volgende stap, bij Van Doorne zijn we er voor het talent van morgen. Herken jij je daarin? Neem contact op met onze recruiters.

Wil jij ervaring opdoen binnen de advocatuur of het notariaat?

Wij zijn weer op zoek naar enthousiaste student-stagiaires en juridisch assistenten. Als juridisch assistent of stagiaire ondersteun je de praktijkgroep en draai je volledig mee in het team. Je wordt begeleid door ervaren mentoren en leert zo de echte praktijk kennen. 

Per juli hebben wij nog plek op de volgende expertises:
- Arbeidsrecht & Pensioen
- Arbitrage
- Commercial 
- Energierecht
- Financiering & Herstructurering
- Notariaat Ondernemingsrecht
- Procesrecht
- Vastgoedfinanciering & Structured Finance
- Zorg & Life Sciences

Ben jij een derde- of vierdejaars WO-bachelorstudent of masterstudent Nederlands Recht, Fiscaal Recht of Notarieel Recht? Wil jij jezelf verder ontwikkelen en Van Doorne leren kennen? Solliciteer dan nu via onze website!

#Voormorgen #VanDoorne
Bij Van Doorne geloven we in de kracht van diversiteit en inclusie. Onder andere via samenwerkingen werken we aan een gelijkwaardige samenleving voor iedereen. We zijn trots op onze steun aan het Legal LHBTIQ+ Network via Stichting FORWARD en werken nu ook samen met Minite. Ter ere van Pride maand stellen Andy Furr, Pim Oremans, Robin Suijkerbuijk en Sharon Hesp hun kennis en netwerk beschikbaar aan studenten om de #LHBTIQ+ community en de volgende generatie leiders te versterken.

Geregistreerde studenten kunnen via het Minite.works platform een 1-op-1 coaching sessie aanvragen met één van onze professionals. Met Andy, een ervaren toegevoegd notaris die zijn cliënten navigeert met zijn diepgaande begrip van de complexe materie op het gebied van commerciële vastgoedtransacties. Of Pim, advocaat en strategisch-juridisch meedenker gespecialiseerd in ruimtelijk bestuursrecht (Nederlands en Europees), milieu- en natuurbeschermingsrecht, toezicht en handhaving. Of Robin, een facility manager die naar gebouwen kijkt met een hotelmanagement achtergrond en zo voor de beste ervaring voor alle gebruikers zorgt. Of Sharon, onze DEI Lead, die als geen ander weet hoe ze mensen bij elkaar kan brengen rondom een inspirerende missie en visie die mens en milieu ten goede komt.

Door de gemeenschap, voor de gemeenschap. Zo komen we stap voor stap dichter bij een meer gelijkwaardige, kleurrijke en inclusieve toekomst!

#pridemaand #pride2024 #diversiteit #inclusiviteit
Vandaag hebben wij weer nieuwe collega's mogen verwelkomen op kantoor!

Welkom Semmi, Rande, Daniëlle, Jesse, Shaja, Irma, Sosha, Lucas en Nova. Veel plezier en succes!

#Voormorgen #VanDoorne
Let op: je hebt nog maar 2 dagen om je aan te melden voor Keepin' it Real Estate!

Bouwen, financieren, aankopen, verkopen, huren en verhuren: onze vastgoedafdeling doet het allemaal. In multidisciplinaire teams van advocaten, fiscalisten en notarissen werken wij voor onze cliënten aan de meest uiteenlopende vraagstukken binnen de vastgoedsector, waarbij wij onze diepgaande juridische kennis combineren met een scherp oog voor kansen en uitdagingen voor onze cliënten binnen hun vastgoedtraject.

Ben jij een gedreven rechtenstudent en heb je interesse in de wereld van het vastgoed? Leer ons kantoor, ons werk en onze vastgoedafdeling kennen tijdens Keepin’ it Real Estate op donderdag 6 juni 2024. Tour met onze vastgoedcollega’s langs vastgoedobjecten en hoor uit eerste hand hoe het is om vastgoedspecialist bij Van Doorne te zijn!

Wie: WO-rechtenstudenten met een interesse in de vastgoedwereld
Wanneer: Donderdag 6 juni van 9.30 tot 18.00 uur
Waar: We starten op ons kantoor in Amsterdam (Jachthavenweg 121)

Heb je interesse? Aanmelden kan tot donderdag 30 mei via onze website! 

Voor vragen kun je contact opnemen met onze recruiter Danique Buermans via buermans@vandoorne.com of 06-15592184.
Volg ons op Instagram
@werkenbijvandoorne