Werken bij
Voor het talent van morgen
We leven in een verandering van tijdperk. Daarom werk je bij Van Doorne vandaag al aan de vragen van morgen. Maar wij zijn vooral benieuwd naar jou, je ideeën, je frisse blik en je nieuwe inzichten. Wij willen dan ook vooral weten: wat ga jij morgen doen? Of je nou een stage zoekt, de eerste stap in je carrière zet of de volgende, wij zijn er voor het talent van morgen.
DEI bij Van Doorne
Commitment vastgelegd in SER Charters

We behoorden tot de eersten die de SER Charters Talent naar de Top en Diversiteit ondertekenden. We hebben ons serieus gecommitteerd en hebben ons serieus georganiseerd om onze doelen te behalen. 11 leden telt onze DEI commissie die geleid wordt door onze fulltime DEI Lead. Commissieleden hebben een urenkorting; DEI is echt een onderdeel van hun werk voor Van Doorne. De DEI Lead heeft een aanzienlijk budget tot diens beschikking. We meten onze voortgang met behulp de CBS Barometer Culturele Diversiteit en een werknemerstevredenheidonderzoek.

 

 

35% vrouwelijke partners en ambitieus target voor 2025

Van Doorne behoort tot de top 3 van de advocatuur als het gaat om vrouwen aan de top. Slechts 5 kantoren halen de omslaggrens van 30%. Dat betekent niet dat we op onze lauweren kunnen rusten. Wij streven naar 50% vrouwen in de top. Dan kunnen we het pas echt hebben over gelijkwaardigheid. Met de pipeline zit het wel goed; we hebben regelingen zodat jonge moeders geen barrières ondervinden richting de top; in onze promotiecriteria groeit het belang van soft skills. We zitten niet stil en grijpen kansen voor het verder bevorderen van kansen voor vrouwen binnen Van Doorne.

Samenwerkingspartners

We zijn gecommitteerd aan diversiteit, gelijkheid en inclusie op de werkvloer. Niet alleen binnen ons kantoor, maar binnen de hele beroepsgroep. We behoren tot de founding members van Stichting Forward, voor het bevorderen van acceptatie, erkenning en zichtbaarheid van LHBTIQA+’s binnen de Nederlandse juridische beroepsgroep, Stichting Bridges Network, om een brug te bouwen tussen rechtenstudenten met een bi-culturele achtergrond / eerste generatie studenten en de commerciële advocatuur, en Stichting Lequal, voor meer culturele en intersectionele diversiteit binnen de advocatuur. Daarnaast werken we samen met o.a. Colourful People, Wrokko en Grote Spelers, voor het vinden van bi-cultureel talent voor onze organisatie.

Bijzondere regelingen en evenementen

We willen dat iedereen volledig tot zijn recht kan komen binnen Van Doorne. Verschillende mensen, verschillende behoeften. Dus hebben we o.a. een rust/stilteruimte, transitieverlofregeling, kolfregeling, 90% betaald ouderschapsverlof, en vegan en halal eten tijdens de lunch. Meer regelingen zijn in de maak; onze werknemersgroepen (ERG) houden ons scherp. Daarnaast bieden we ruimte voor culturele evenementen, zoals een lunar new year lunch en een iftar

 

 

 

 

Bewustwording is stap 1; je moet weten wat er mis is voor je er iets aan kan doen. We organiseren daarom kantoorbrede trainingen over gepast en ongepast gedrag en hebben daarbij speciale aandacht voor microagressies. Een kantoor waarop iedereen zich gerespecteerd en thuis voelt, daar gaan we voor. In ons opleidingstraject besteden we ook aandacht aan soft skills zoals coachend leiderschap en interculturele communicatie; voor managers die de kracht van samenwerking tussen diverse talenten inzien en faciliteren.

Recruiters
Onze recruiters staan altijd voor je klaar.

Of je nu op zoek bent naar een stage, net klaar bent met je studie of toe bent aan de volgende stap, bij Van Doorne zijn we er voor het talent van morgen. Herken jij je daarin? Neem contact op met onze recruiters.

Op donderdag 6 juni vond Keepin' It Real Estate 2024 plaats. Gedurende deze dag gingen wij langs bij verschillende vastgoedobjecten en lieten wij de deelnemers zien dat onze multidisciplinaire teams van advocaten, fiscalisten en notarissen aan de meest uiteenlopende vraagstukken binnen de vastgoedsector werken.

Wil jij ook kennis maken met Van Doorne? Neem een kijkje op onze website voor onze actuele vacatures en houd onze socials in de gaten voor de aankomende events!

#voormorgenVanDoorne #KeepinItRealEstate
𝐁𝐞𝐧 𝐣𝐢𝐣 𝐞𝐞𝐧 𝐞𝐫𝐯𝐚𝐫𝐞𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐚𝐭𝐢𝐞𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐞𝐧 𝐨𝐩 𝐳𝐨𝐞𝐤 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐞𝐞𝐧 𝐧𝐢𝐞𝐮𝐰𝐞 𝐮𝐢𝐭𝐝𝐚𝐠𝐢𝐧𝐠?

Wij zoeken iemand die niet alleen met woorden tovert, maar ook onze strategie tot leven wekt. Iemand die de kunst van verbinden beheerst en weet dat effectieve communicatie essentieel is voor zowel onze interne dynamiek als onze relaties met cliënten.

Heb jij:
- Inzicht in de dynamiek van de dienstensector?
- Een scherp oog voor de cultuur binnen partnerorganisaties?
- De vaardigheid om prioriteiten te stellen?
- Sterke kennis van communicatiemethoden, -processen en -trends?

Solliciteer via onze website of neem direct contact op met Suzan Kroef, Head of Business Development & Strategy, via kroef@vandoorne.com of +31 (0)6 82 39 09 19. 

#voormorgenvandoorne #communicatie
Wij hebben gisteren weer nieuwe collega's mogen verwelkomen op kantoor!

Welkom bij Van Doorne Maja, Matthijs, Thijs, Thomas, Clementine, Demi, Tim, Benjamin, Nicole, Desiree en Klaas Jan. Wij wensen jullie veel plezier en succes!

#voormorgenvandoorne
𝐖𝐢𝐥 𝐣𝐢𝐣 𝐞𝐞𝐧 𝐛𝐢𝐣𝐝𝐫𝐚𝐠𝐞 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐫𝐞𝐧 𝐚𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐄𝐒𝐆-𝐤𝐞𝐧𝐧𝐢𝐬 𝐛𝐢𝐧𝐧𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐛𝐮𝐢𝐭𝐞𝐧 𝐕𝐚𝐧 𝐃𝐨𝐨𝐫𝐧𝐞? 𝐖𝐢𝐣 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐩𝐞𝐫 𝐣𝐮𝐥𝐢 𝐨𝐩 𝐳𝐨𝐞𝐤 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐞𝐞𝐧 𝐉𝐮𝐫𝐢𝐝𝐢𝐬𝐜𝐡 𝐀𝐬𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐧𝐭 𝐄𝐒𝐆!
 
Environmental, Social en Governance oftwel ‘ESG’ wordt steeds belangrijker voor ondernemingen. Een effectieve toepassing van ESG-aspecten binnen een organisatie helpt bedrijven om op de lange termijn waarde te creëren, vertrouwen op te bouwen in de markt en risico’s op het gebied van reputatie en operaties te minimaliseren. Bij Van Doorne geloven we dat een actief ESG-beleid niet langer een nice to have is, maar een must have.
 
Als Juridisch Assistent ESG bied je ondersteuning aan onze ESG-werkgroep. Samen met gedreven en enthousiaste collega’s, die gespecialiseerd zijn in verschillende rechtsgebieden, werk jij samen aan alle vraagstukken omtrent ESG. 
 
Ben jij een WO-bachelor of masterstudent Rechtsgeleerdheid, met een grote interesse in ESG-vraagstukken, solliciteer dan nu via onze website!
 
Vragen? Neem contact op met onze recruiter Anna Booij via Booij@vandoorne.com of 06-27238376. 

#voormorgenvandoorne #ESG
Volg ons op Instagram
@werkenbijvandoorne