1 min read
Meer vraag naar specialistische kennis Investment Management: Van Doorne versterkt marktprofiel met komst partner en counsel
1 September 2021

Van Doorne breidt haar dienstverlening uit met een Investment Managementpraktijk. Daan Horsthuis en Harm-Paul Plas trekken als specialisten op in multidisciplinaire teams om innovatief advies te bieden aan onder andere (beheerders van) beleggingsfondsen, vermogensbeheerders, pensioenfondsen en andere institutionele beleggers en verschillende binnen- en buitenlandse financiële instellingen.

Nederland speelt een belangrijke rol binnen de internationale vermogensbeheermarkt, onder meer vanwege het feit dat in Nederland veel grote financiële instellingen, vermogensbeheerders, pensioenfondsen, verzekeraars en familiebedrijven zijn gevestigd. De toenemende vraag naar specialistische kennis op dit terrein was voor Van Doorne aanleiding om met Daan Horsthuis en Harm-Paul Plas deze praktijk verder op- en uit te bouwen.

Managing partner Saskia Laseur: “Binnen kantoor leefde al langere tijd de ambitie om een fondsenpraktijk toe te voegen aan ons dienstenpalet. Daarom zijn wij ontzettend blij en trots vooraanstaande experts als Daan Horsthuis als nieuwe partner en Harm-Paul Plas als counsel te mogen verwelkomen. Wij kijken uit naar de toegevoegde waarde die zij met hun kennis en kunde leveren aan onze cliënten en collega’s.” 

De focus van Horsthuis en Plas ligt op het structureren en documenteren van beleggingsfondsen, waaronder private equity fondsen, hedge funds en vastgoedfondsen. Voorts adviseren ze vermogensbeheerders, pensioenfondsen en andere institutionele beleggers over onder meer discretionair en fiduciair / integraal vermogensbeheer en over de toezichtwet- en regelgeving op het gebied van (collectief) vermogensbeheer. Beiden kennen een stevige ranking in de toonaangevende juridische gidsen Chambers en The Legal 500.

Horsthuis “Ik ben erg blij dat we de Investment Managementpraktijk bij Van Doorne meer gezicht kunnen gaan geven. Het is high-end specialistisch werk, waar steeds meer vraag naar is. Het is onze ambitie om samen met onze collega’s binnen kantoor onze cliënten een complete propositie te bieden, ook op het gebied van fund structuring en ander vermogensbeheerwerk. Het is mooi om dit samen met Harm-Paul te doen. Het doel is om snel te kunnen uitbouwen. Van Doorne biedt daartoe een prachtige voedingsbodem.”