Energy, Industry & Renewables
De energiesector is volop in transitie. Dit biedt kansen, maar stelt de sector ook voor uitdagingen en omvangrijke projecten. Van de sector wordt enerzijds gevraagd om de samenleving te voorzien van duurzame energie en de uitstoot van CO2 te verminderen, anderzijds moet de sector voldoen aan de groeiende vraag en energie te allen tijde beschikbaar stellen. Deze uiteenlopende belangen en de snelheid waarmee prioriteiten herijkt worden, zorgen ervoor dat de sector flexibel en creatief moet blijven. Van ons mag je hetzelfde verwachten.

Ruime ervaring

Juist daarom denkt Van Doorne niet in rechtsgebieden, maar staan wij voor een projectmatige aanpak. Hierbij staat de behoefte van de sector centraal. Wij werken voor nutsbedrijven, industriële marktpartijen, project-sponsoren, financiers, investeerders en ontwikkelaars. Onze ruime ervaring met de vele stakeholders in de sector brengt mee dat we de doelstellingen van alle betrokken partijen goed kennen en begrijpen. Hierdoor spreken we de taal van de sector, zijn we praktisch in het vinden van oplossingen en kunnen we snel schakelen op de wensen van onze cliënten.

Energietransitie

Van Doorne ziet dat de energietransitie impact heeft op de vragen die in de industriesector spelen. De maatschappij vraagt de industrie zich aan te passen aan de nieuwe realiteit, aan de transities van nu en morgen. Wij zien veranderingen ontstaan in eigendomsstructuren en marktmodellen en zorgen ervoor dat deze op een juiste manier worden aangepakt en geïmplementeerd bij onze cliënten. Zo bieden we uitkomst bij vraagstukken die samenhangen met de opkomst van decentrale energieopwekking en de mogelijkheid voor consumenten om zelf energie te produceren.

Veel onderwerpen, evenzoveel uitdagingen. Ons multidisciplinaire energieteam bevindt zich in het hart van de energietransitie. Onze projectmatige aanpak maakt dat we maatwerk en uitkomsten bieden in een wereld die zich kenmerkt door marktregulering en snel veranderende wetgeving. De advocaten van Van Doorne zijn uw hands-on partners, die met creatieve en praktisch toepasbare oplossingen komen.