Lisette Bieleveld
Advocaat | Partner

Lisette geeft leiding aan het team Commercial van Van Doorne. Zij adviseert, schrijft contracten en procedeert ten behoeve van nationale en internationale ondernemingen en organisaties op het gebied van talloze commerciële contracten zoals (grensoverschrijdende) agentuur, franchise- en distributiecontracten, (grensoverschrijdende) koop/verkoopovereenkomsten (inclusief algemene voorwaarden, sourcing en raamwerkovereenkomsten), licentiecontracten, geheimhoudingsovereenkomsten (non-disclosure), knowhowbescherming, zakelijke dienstverleningscontracten en samenwerkingsovereenkomsten.

Daarnaast verstrekt Lisette adviezen en procedeert zij over e-commerce en IT-recht waaronder outsourcing, verkoop en levering van software en dienstenlevering en mislukte IT-projecten.

Lisette heeft zich gespecialiseerd in het contracten- en aansprakelijkheidsrecht (inclusief gezondheids- en voedselveiligheidsrecht), consumentenrecht, burgerlijk procesrecht, arbitrage, internationaal privaatrecht en IT-recht.

Lisette heeft specifieke expertise op het gebied van commercial litigation zowel voor Nederlandse gerechtelijke instanties als in (internationale) arbitrage procedures.

Zij is al ruim tien jaar als docent verbonden aan de NEVI (Nederlandse Vereniging voor Inkoop en Supply Management). Lisette levert bijdrages aan Rechtspraak Contractenrecht, een maandelijkse uitgave van Kluwer. Lisette is lid van het International Distribution Institute (IDI) en van de Nederlandse Vereniging voor distributie-, franchise- en agentuurrecht (DFA). Ze is arbiter (IDIArb) onder de procedureregels van de Zwitserse Kamer van Koophandel.