Willem van der Ven
Advocaat | Senior Associate

Willem is Senior Associate binnen het team Commercial en is gespecialiseerd in (internationaal) commercieel contractenrecht en aansprakelijkheidsrecht. Hij houdt zich bezig met uiteenlopende commerciële contracten, zoals (in)koop-, dienstverlenings-, distributie-, agentuur-, franchise-, geheimhoudings- en opdrachtovereenkomsten. Daarnaast behandelt Willem zaken die zien op algemene voorwaarden, consumenten- en aansprakelijkheidsrecht.

Willem is een doorgewinterde procesadvocaat. De geschillen die Willem behandelt gaan bijvoorbeeld over het beëindigen van overeenkomsten, de uitleg van contractsbepalingen, afgebroken onderhandelingen, (niet-)nakoming van overeenkomsten, non-conformiteit en productaansprakelijkheid.

Verder heeft Willem veel ervaring met het opstellen, beoordelen en uitonderhandelen van commerciële contracten.

Willem treedt op voor gevarieerde cliënten, die onder meer actief zijn in retail, food, fashion, zware industrie, dienstverlening en automotive. Cliënten zeggen over Willem dat hij zaken zeer pragmatisch en effectief benadert. Willem combineert daarbij een diepgaande juridische kennis met een uitstekend gevoel voor de wensen van zijn cliënten en de branches waarin zij actief zijn. Dit maakt dat Willem altijd het maximale resultaat voor zijn cliënten weet te behalen.

Willem heeft de Grotius (postacademische) specialisatieopleiding Nationaal en Internationaal Contracteren afgerond (cum laude). Hij publiceert regelmatig over aan zijn praktijk gerelateerde onderwerpen.