Dimitri van Hoewijk
Frederike van Harskamp
Kandidaat Notaris | Senior Associate

Frederike is voornamelijk actief in de semipublieke praktijk. Ze adviseert en ondersteunt met name organisaties in de charitatieve sector (goede doelen en vermogensfondsen), onderwijsinstellingen en brancheorganisaties. Frederike is specialist op het gebied van verenigingen, stichtingen en algemeen nut beogende instellingen (ANBI’s). Met haar kennis, inzicht en jarenlange ervaring adviseert Frederike organisaties over governance structuren en bestuursmodellen die passen bij hun specifieke behoeften en doelen.

Cliënten vertrouwen op de expertise en integriteit van Frederike. Zij is open en transparant in haar communicatie, waardoor anderen zich op hun gemak voelen om hun zorgen en vragen met haar te delen. Frederike schuwt het eerlijke gesprek niet, en stelt de moeilijke vragen als dat nodig is om haar cliënten verder te brengen. Altijd met respect en begrip. Haar betrouwbaarheid als adviseur komt voort uit haar toewijding om anderen te helpen en haar vermogen om objectieve en weloverwogen beslissingen te nemen.

Frederike haar krachten zijn luisteren, snelle oplossingsgerichte dienstverlening en teams sterker maken.
Verder is ze (maatschappelijk) betrokken, deskundig, grondig, leergierig en nauwkeurig. Mensen weten dat ze op Frederike kunnen rekenen voor waardevol advies.

Frederike is al vele jaren lid van de helpdesk van Goede Doelen Nederland en geeft regelmatig les aan bestuurders, toezichthouders en bestuurssecretarissen van (semi)publieke instellingen.