1 min read
Van Doorne Certificaat Kwaliteit Besluitvormingsproces
21 January 2016

De Inspectie van het Onderwijs richt haar blik in 2016 in het bijzonder op de scheiding van bestuur en intern toezicht. Recente onderzoeken naar het bestuurlijk handelen van onderwijsorganisaties leren dat daarbij veel aandacht wordt besteed aan de zorgvuldigheid van het besluitvormingsproces.

Van Doorne heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het adviseren van onderwijsorganisaties over de vormgeving van hun bestuursmodel, de inrichting van de interne bestuursorganisatie en de afstemming met belanghebbenden. Tevens ondersteunde Van Doorne meerdere onderwijsorganisaties die in zwaar weer terecht waren gekomen na besluiten die verkeerd uitpakten. Beide ervaringen hebben wij inmiddels gebundeld in een module kwaliteit besluitvormingsproces. Op basis van deze module kunnen wij beoordelen of de vormgeving en inrichting van uw besluitvormingscyclus voldoet aan de belangrijkste kenmerken voor ordentelijke besluitvorming. Op verzoek van bestuurders en toezichthouders van onderwijsorganisaties leggen wij dit oordeel vast in een management certificaat. Het bijbehorende traject is ontwikkelingsgericht en praktisch toepasbaar.

Vraagt u zich af of uw besluitvormingsproces voldoet aan de meest recente kwaliteitsstandaarden in het onderwijs of wilt u dit laten toetsen? Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Saskia Laseur of Frederike van Harskamp.