Waarmee kunnen wij u helpen?

  Expertise

  Funds & Investment Management

  Van Doorne’s Funds & Investment Management praktijk biedt een full-service propositie op het gebied van vermogensbeheer aan (fonds)managers en (institutionele) investeerders zoals pensioenfondsen en verzekeraars. Ons geïntegreerde team van advocaten, belastingadviseurs en notarissen combineert de relevante expertise op het gebied van fiscaliteit, ondernemingsrecht, financieel toezicht, finance en vastgoed met diepgaande kennis van de sector. 

  Fondsstructurering 

  Onze dienstverlening bestrijkt alle voornaamste asset classes, omvat zowel retail beleggingsfondsen (UCITS en non-UCITS) als alternatieve beleggingsfondsen en betreft zowel het opzetten van fondsen alsook advisering gedurende de gehele life cycle van het fonds.

  Fondsinvesteringen 

  Dit betreft onder meer de beoordeling van en het onderhandelen over beleggingen door potentiële investeerders, zoals pensioenfondsen en verzekeraars, in beleggingsfondsen.

  Beleggingsdienstverlening

  Dit ziet op het opstellen van en adviseren over overeenkomsten tussen investeerders (zoals pensioenfondsen, verzekeraars en fondsmanagers) en dienstverleners (zoals vermogensbeheerders en custodians), zoals:
  - discretionaire vermogensbeheerovereenkomsten (of IMA's);
  - fiduciaire / integrale vermogensbeheerovereenkomsten; en
  - custody agreements.

  Financiële toezichtwet- en regelgeving

  De advisering betreft alle regels die relevant kunnen zijn in het kader van:
  - beleggingsfondsen (AIFMD en UCITS);
  - beleggingsdienstverlening (MiFID II / MiFIR);
  - institutionele beleggers (onder meer waar het regels betreft die zien op de situatie  waarin een pensioenfonds of verzekeraar diensten aan een derde uitbesteedt)
  - duurzaamheid (voornamelijk de regels uit hoofde van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) en de Taxonomieverordering).

  Van Doorne's Pensioenteam

  Van Doorne is dé partner van pensioenfondsen, pensioenverzekeraars, toezichthouders en uitvoeringsorganisaties bij pensioenvraagstukken. Van Doorne heeft haar expertise op het gebied van Funds & Investment Management zoals hierboven beschreven gebundeld met de ervaring en de kennis uit andere rechtsgebieden en sectoren in ons geïntegreerde Pensioen Team

  Meer informatie

  Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze dienstverlening en aanpak? Dan kunt u contact opnemen met Daan Horsthuis of Harm-Paul Plas.