Waarmee kunnen wij u helpen?

  Steven is gespecialiseerd in Arbeidsrecht. Hij houdt zich in het bijzonder bezig met (ontslag van) statutair bestuurders, medezeggenschap, arbeidsvoorwaarden en governance. Daarbij bedient hij diverse sectoren, waaronder de zorgsector.

  Analytisch. Gedreven. Kwaliteitsbewust.

  Hij studeerde civielrecht en bedrijfsrecht aan de Universiteit Leiden. Verder deed hij internationale ervaring op tijdens een Erasmus uitwisselingsprogramma in Italië en behaalde hij een master European Private Law aan de UvA. Ook heeft Steven de postacademische specialistenopleiding Grotius Arbeidsrecht cum laude behaald.

  Steven publiceert en doceert regelmatig over diverse arbeidsrechtelijke onderwerpen. Zo is hij vaste annotator voor Jurisprudentie Arbeidsrecht (JAR) voor bestuurderszaken en doceert hij het vak Arbeidsrecht in de Grotius opleiding Gezondheidsrecht. Dit onderdeel van de Grotius opleiding omvat onder meer bestuurders, WNT, medezeggenschap en eenzijdige wijziging van arbeidsvoorwaarden. Ook heeft hij uitgebreide praktijkervaring op deze (en andere) terreinen binnen het arbeidsrecht en treedt hij terzake op voor een breed scala aan cliënten (variërend van ziekenhuizen tot beursgenoteerde ondernemingen).

  Hij ontwikkelde samen met Annemieke Hendrikse, partner bij Van Doorne met een specialisme in bestuurdersaansprakelijkheid, de 'Bestuurderscheck', waarbij statutair bestuurders zich kunnen laten voorlichten over hun arbeidsrechtelijke- en aansprakelijkheidspositie. Met de Bestuurderscheck wijzen Steven en Annemieke bestuurders in een kosteloos gesprek op de bijzonderheden van hun positie en beantwoorden zij hun vragen. Ben u of wordt u statutair bestuurder en wilt u zich aanmelden voor de Bestuurderscheck? Dat kan via www.vandoorne.com/bestuurderscheck.

  Bestuurders en governance Medezeggenschapsrecht Steven Sterk Steven is gespecialiseerd in Arbeidsrecht. Hij houdt zich in het bijzonder bezig met (ontslag van) statutair bestuurders, arbeidsvoorwaarden en reorganisaties.

  Aanbevelingen

  Recommended Lawyer - The Legal 500 EMEA 2019, Employment

  "'Top quality and well resourced', the Van Doorne team is also highlighted for its 'thorough knowledge of cross-border jurisdictional issues'" - The Legal 500 EMEA 2019, Employment

  "'... the firm's "excellent support in labour law cases', the team is 'very efficient and effective'" - Chambers Europe 2019, Employment

  "... the firm's 'depth of resources and knowledge' ... 'very flexible and available'" - Chambers Europe 2019, Employment

  "Noted for its 'in-depth knowledge'." - The Legal 500 EMEA 2018, Employment

  "Van Doorne's team is 'always up to date with recent developments'." - The Legal 500 EMEA 2018, Employment

  "Know what they need to know and are to-the-point in their advice." - Chambers Europe 2018, Competition/European Law