Pim Oremans
Advocaat | Associate

Pim is strategisch-juridisch meedenker bij woningen, kantoren, energie, industrie, horeca en retail. Zijn focus ligt op het vlak van ruimtelijk bestuursrecht (Nederlands en Europees), milieu- en natuurbeschermingsrecht, toezicht en handhaving.

Pim is sinds 2020 advocaat en heeft reeds inmiddels aan ruim 2 miljoen m2 bvo aan projecten bijgedragen. Hij staat zowel (semi-)overheden als private partijen zoals ontwikkelaars en (institutionele) beleggers bij. Pim adviseert tijdens planvorming en vergunningverlening waar het kan, en procedeert als het moet. Van schetsontwerp tot Raad van State, met oog voor de belangen van alle betrokkenen. Juridisch projectmanagement is één van Pim zijn sterke punten.

De drijfveer van Pim is complexe juridische situaties begrijpelijk maken. Voordat hij advocaat werd hielp hij juristen met een legal tech startup om klare taal te schrijven. Cliënten prijzen hem voor zijn toegankelijke en impactvolle uitleg, en raadplegen hem daarom regelmatig voor advies en inzichten.