Annemieke Hendrikse
Advocaat | Partner

Annemieke’s werk draait om risico’s. Risico’s die bestuurders moeten nemen. Risico’s die verzekeraars wel of niet willen verzekeren.

Annemieke staat bekend om haar expertise op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid. Bestuurders en commissarissen weten haar te vinden voor advies bij (financieel) zwaar weer en het voeren van verweer tegen claims van curatoren, schuldeisers en andere partijen.

Als erkend verzekeringsexpert behandelt Annemieke dekkingsgeschillen voor en tussen verzekeraars. Dit doet zij in het bijzonder op het gebied van aansprakelijkheidsverzekeringen, waaronder bestuurders- en beroepsaansprakelijkheids, fraude- en cyberverzekeringen.

Dat betekent niet dat Annemieke zelf risico’s neemt in haar werk.  Cliënten nemen Annemieke in de arm voor complexe, gevoelige en grensoverschrijdende zaken omwille van haar grondige aanpak, nuchtere houding en strategisch inzicht. Annemieke heeft oog voor detail én het grote plaatje, denkt tien stappen vooruit zonder het hier en nu uit het oog te verliezen en vindt nuances net zo belangrijk als principes.  Ze herkent problemen en denkt in oplossingen.