Waarmee kunnen wij u helpen?

  Neyah van der Aa

  Partner

  Neyah is een specialist op het gebied van sanctierecht en onderzoeken. Neyah heeft in het bijzonder ruime ervaring op het gebied van financiële integriteit, wetgeving ter voorkoming van witwassen, regelgeving met betrekking tot internationale sancties en fraude.

  Strategisch. Pragmatisch. Creatief.

  Neyah helpt ondernemingen en bestuurders om overtredingen van wet- en regelgeving te voorkomen, bijvoorbeeld door de implementatie van compliance maatregelen. Daarnaast staat Neyah ondernemingen en bestuurders bij in het geval van een (mogelijke) overtreding, onder meer door het doen van onderzoek, het nemen van maatregelen en het voorbereiden van de onderneming op eventuele handhaving. Neyah heeft ruime ervaring bij het verdedigen van ondernemingen die het onderwerp zijn van complexe nationale en internationale onderzoeken, zowel in het kader van strafrechtelijke vervolging door bijvoorbeeld de FIOD en het Openbaar Ministerie als in het kader van handhaving door toezichthouders zoals DNB en de AFM. Bij dergelijke onderzoeken werkt Neyah vaak nauw samen met andere interne en externe specialisten, zoals internal auditors en forensische accountants.

  Neyah heeft opgetreden in een aantal van de meest spraakmakende zaken op het gebied van financieel strafrecht en handhaving in Nederland en wordt aanbevolen in publicaties zoals Chambers en Legal 500, waarin hij door cliënten wordt omschreven als "impressive" (Chambers 2020), "multi-talented" (Legal 500 2021) en "always on the ball and fully focused on the best results" (Chambers 2021). In 2019 won Neyah in Londen de European Rising Star Award in de categorie 'White collar crime'. Neyah doceert en publiceert geregeld over de implementatie van compliance-maatregelen, onderzoeken en internationale sancties.

  Sanctierecht Business conduct Onderzoeken Banken Verzekeringen Energy, Industry & Renewables