Waarmee kunnen wij u helpen?

  Maurits Terlouw

  Advocaat

  Maurits is verbonden aan het team Zorg & Life Sciences. Hij houdt zich voornamelijk bezig met juridische begeleiding en advisering van partijen die actief zijn in de zorg- en farmasector en beschikt over specifieke kennis op het gebied van Europees- en mededingingsrecht.

  Gedreven. Pragmatisch. Betrokken.

  Maurits studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht en rondde daar ook zijn master Law & Economics af. Gedurende zijn studie schreef hij een tweetal scripties, over clementie en mededingingsrechtelijke bewijsvoering in het kader van ‘follow-on’ schadeclaims en over de ontwikkeling van het Europese mededingingsrecht met betrekking tot selectieve distributieovereenkomsten in de digitale economie. 

  Tijdens zijn studie was Maurits werkzaam voor een aantal gemeenten en deed hij ervaring op in de advocatuur en het bankwezen. Voor zijn komst naar Van Doorne, was hij enige tijd werkzaam als juridisch adviseur voor decentrale overheden, op het gebied van Europees Recht.

  Zorg & Life Sciences Aanbesteding Kartelverbod Verticale overeenkomsten Competition Litigation Fusiecontrole Misbruik van machtspositie Staatssteun Digital Healthtechnologie Fusies en overnames in zorgsector Gezondheidszorg Life Sciences & Medische Hulpmiddelen Technologie, Media & Telecom Consumentengoederen, Retail, Food & Beverages