Waarmee kunnen wij u helpen?

  Download

  Van Doorne-procesrechtspecialisten schrijven Kroniek Burgerlijk Procesrecht

 • NL
 • Vandaag, dinsdag 25 februari 2020, verschijnt de Kroniek Burgerlijk Procesrecht in het Advocatenblad.

  Sinds 2007 wordt de kroniek door Van Doorne verzorgd. Dit jaar is deze geschreven door Robert Hendrikse, Justin Interfurth, Floris-Jan Werners en Bas van Zelst.

  De kroniek bevat een selectie van uitspraken en ontwikkelingen vanaf januari tot half december 2019 en beoogt advocaten in Nederland in een notendop een overzicht te geven van de “highlights” in de ontwikkelingen op het gebied van het burgerlijk procesrecht in die periode.

  Download de Kroniek van 2019

  Meer over

  Bas van Zelst

  Partner, Advocaat

  Bas is hoogleraar Dispute Resolution & Arbitration aan Maastricht University. Zijn onderzoek richt zich op grensoverschrijdende geschiloplossing, arbitrage in het bijzonder. Bas combineert zijn academische interesse met het voeren van een brede praktijk. Bas heeft veel ervaring met het voeren van en adviseren over nationale en internationale commerciële arbitrage en daarmee verbandhoudende procedures voor de overheidsrechter. Hij heeft bijzondere expertise in het adviseren over en het voeren van procedures over distributie overeenkomsten en een bijzondere interesse in (grensoverschrijdende) beslag- en tenuitvoerleggingsprocedures. Bas was in het verleden betrokken bij (advisering over) arbitrage procedures onder de ICC, NAI, LCIA, UNCITRAL en DIS arbitrageregels.

  Robert Hendrikse

  Senior Professional Support Lawyer / Advocaat

  Robert is een ervaren specialist op het gebied van burgerlijk procesrecht en levert een substantiële bijdrage aan het kennismanagement binnen kantoor.

  Floris-Jan Werners

  Advocaat

  Floris-Jan maakt deel uit van de praktijkgroep Geschilbeslechting. Hij houdt zich bezig met het proces- en aansprakelijkheidsrecht, met de voornaamste focus op (verdedigend) beroepsaansprakelijkheid, bestuurdersaansprakelijkheid en geschillen over commerciële contracten.

  Justin Interfurth

  Advocaat

  Justin is verbonden aan de praktijkgroep Geschilbeslechting. Hij houdt zich bezig met het proces- en aansprakelijkheidsrecht, met de voornaamste focus op (internationale) geschillen en procedures op het gebied van financial, corporate en/of commercial litigation.