Waarmee kunnen wij u helpen?

  Bas van Zelst

  Partner, Advocaat

  Bas van Zelst richt zich exclusief op het voeren van en adviseren over nationale en internationale commerciële arbitrage en daarmee verbandhoudende procedures voor de overheidsrechter. Hij heeft bijzondere expertise in het adviseren over en het voeren van procedures over distributie overeenkomsten en een bijzondere interesse in (grensoverschrijdende) beslag- en tenuitvoerleggingsprocedures. Bas was in het verleden betrokken bij (advisering over) arbitrage procedures onder de ICC, NAI, LCIA, UNCITRAL en DIS arbitrageregels.

  Naast partner in de arbitragepraktijk van Van Doorne, is Bas hoogleraar Dispute Resolution & Arbitration aan Maastricht University. Zijn onderzoek richt zich op grensoverschrijdende geschiloplossing, arbitrage in het bijzonder.

  Resultaatgericht. Helder en bondig. Toewijding. Innovatief. Analytisch.

  Bas promoveerde op een dissertatie over de totstandkoming van Europees privaatrecht. In 2006 en 2007 was hij als visiting researcher te gast aan Harvard Law School. In 2017 was Bas visiting professor aan de Universiteit van Brits Columbia in Vancouver (Canada). Bas is lid van de redactie van het Tijdschrift voor Arbitrage.

  Arbitrage Gerechtelijke procedures Corporate Governance Defence counsel Corporate Litigation Verzekeringen Bas van Zelst Bas is verbonden aan het team Proces & Verzekeringsrecht. Bas richt zich met name op nationale en internationale commerciele arbitrage en daarmee verbandhoudend