Waarmee kunnen wij u helpen?

  Insolventie & Herstructurering

  Ondernemingen komen soms in financieel zwaar weer. Dan is snelle en doortastende actie geboden om continuïteit te waarborgen of waarde en werkgelegenheid te behouden. Van Doorne adviseert ondernemers en financiers bij herstructureringen of insolventieprocedures.

  Herstructurering of doorstart

  Een financiële herstructurering vereist de medewerking van diverse stakeholders met vaak tegengestelde belangen. De manier om daarmee om te gaan bepaalt het succes. Een goede advocaat maakt hier het verschil. Wij hebben jarenlange ervaring met complexe herstructureringen. Ons team onderscheidt zich door creativiteit en besluitvaardigheid. 

  In sommige gevallen is insolventie onvermijdelijk. In dat geval gaat het erom zoveel mogelijk waarde en werkgelegenheid te behouden. Ons team heeft de afgelopen decennia financiers en ondernemers bijgestaan in veel insolventieprocedures. Deze hebben geresulteerd in ofwel een crediteurenakkoord of een doorstart uit faillissement.

  Insolventie- en financieringsspecialisten

  De kern van het team bestaat uit insolventie- en financieringsspecialisten. Zij hebben een achtergrond in de financiële transactiepraktijk en hebben behalve een diepgaande kennis van het insolventierecht ook ruime ervaring met het opstellen van documentatie. Dit stelt hen in staat zeer snel en effectief op te treden. Het team bestaat verder uit specialisten op het gebied van procesrecht (uitwinningsgeschillen) en vastgoed (uitwinning en aan- en verkoop van OG).

  Van Doorne kent een trouwe cliëntenbasis bestaande uit Nederlandse banken (bijzonder beheer-afdelingen), buitenlandse banken en distressed debt investeerders. Zij waarderen ons kantoor voor de duidelijke advisering en de snelheid van handelen.

  Meer informatie

  Wilt u advies over financiële herstructureringen of insolventieprocedures, dan kunt u contact opnemen met Stefan van Rossum