Waarmee kunnen wij u helpen?

  Loan Funds

  De Nederlandse financieringsmarkt is veranderd na de crisis. Voor de crisis waren met name Nederlandse en Duitse banken actief op de Nederlandse financieringsmarkt. Inmiddels is echter een groot aantal verschillende typen financiers actief op deze markt, waaronder loan funds. Loan funds bieden, met name op het gebied van vastgoedfinanciering, een reeks financieringsoplossingen die banken mogelijk niet of minder gemakkelijk kunnen aanbieden. Een deel van het vastgoedfinancieringsteam van Van Doorne heeft zich specifiek toegelegd op de juridische advisering aan loan funds die actief zijn op de Nederlandse markt en geeft deskundig advies dat aansluit bij de specifieke wensen van deze fondsen en aan kredietnemers die financiering van loan funds willen aantrekken. Het team weet wat er te koop is in de (inter-)nationale vastgoedfinancieringsmarkt en onderscheid zich door een oplossingsgerichte en praktische aanpak met oog voor betrokken commerciele belangen. 

  Ervaren specialisten

  Van Doorne is op het gebied van vastgoedtransacties een bekende naam op de Nederlandse markt en onder Amerikaans/Engelse investeerders met belangen in Nederlands vastgoed en is de laatste jaren betrokken geweest bij de meerderheid van alle grotere vastgoedverkoop- en kooptransacties op de Nederlandse markt. Het vastgoedteam van Van Doorne behoort tot de top 3 van grootste teams van vastgoedjuristen en fiscalisten op de Nederlandse markt en beschikt over alle juridische expertises die voor vastgoedbeleggers van belang kunnen zijn. Van Doorne beschikt bovendien over het enige specialistische team van advocaten dat zich uitsluitend richt op de juridische begeleiding van vastgoedfinancieringen (zowel voor investeringen als ontwikkelingen).
  Het vastgoedfinancieringsteam treedt op voor de meeste Duitse banken en een groot aantal Nederlandse banken, verzekeraars en loan funds die actief zijn op de Nederlandse vastgoedfinancieringsmarkt.

  Het team is gespecialiseerd in juridische advisering met betrekking tot alle aspecten van vastgoedfinancieringstransacties, waaronder syndicaats- en clubleningen, CMBS, NPL en PL aan- en verkopen, DPO's, herfinancieringen en herstructureringen, sell-downs en uitwinningstrajecten, senior, mezzanine, high yield en whole loan transacties, zowel in Nederlands als bij grensoverschrijdende portfoliotransacties

  Meer informatie

  Mocht u vragen hebben of informatie willen over wat wij met onze juridische expertise op het gebied van loan funds voor u kunnen betekenen, neem dan contact op met Angelique Thiele of Babette Vos