Ruben Verschuren
Advocaat | Senior Associate

Ruben is een ervaren advocaat op het gebied van het financieel toezichtrecht. Ruben adviseert financiële instellingen over vergunningsaanvragen bij DNB/AFM en adviseert over zaken met betrekking tot het financieel toezichtrecht (Wft) en de Wwft.

Recentelijk heeft hij onder andere een financiële instelling bijgestaan bij de vestiging van een branchekantoor, namens een verzekeraar een gevolmachtigd agent vergunning verkregen, een betaalkaartmaatschappij geadviseerd over de implementatie van de Wwft en een olie- en gasmaatschappij geadviseerd over haar PSD2-vergunningaanvraag.

Voorheen werkte Ruben als advocaat bij een ander advocatenkantoor en daaropvolgend als legal counsel bij een financiële instelling. Ruben’s ervaring maakt dat hij in staat is om juridische uitdagingen vanuit verschillende invalshoeken te bekijken die passen bij de bedrijfsvoering van de cliënt.

Hij heeft in 2019 de postacademische Grotius specialisatieopleiding Financiering en Zekerheden afgerond en in 2023 de registeropleiding financieel recht aan de Universiteit van Amsterdam voltooid en is daarom opgenomen in de registers van de CSFL (Certified Specialist Financial Law).