Waarmee kunnen wij u helpen?

    Vacatures Studenten

    Arbitration Day

    Het arbitrageteam neemt jou op 11 mei 2023 mee 'below deck' tijdens de Arbitration Day! Adviseren en vertegenwoordigen van Staten en ondernemingen in nationale en internationale arbitrageprocedures, vernietigings- en exequaturprocedures bij de gewone rechter: ons arbitrageteam doet het allemaal. Van Doorne heeft sinds 2019 een zelfstandige, onafhankelijke en dedicated arbitragepraktijk. Een hecht, jong, dynamisch team, dat werkt vanuit Amsterdam en Londen. Het arbitrageteam bestaat uit tien advocaten en is onderdeel van de brede procespraktijk. Ben jij een derde- of vierdejaars WO-bachelorstudent of masterstudent Nederlands Recht en heb jij interesse in de wereld van arbitrage? Het arbitrageteam van Van Doorne neemt je mee 'below deck'. Je krijgt een kijkje in de machinekamer van het arbitrageteam en jij staat aan het roer tijdens de zitting in een uitdagende arbitrageprocedure. Meld je aan en maak kennis met het arbitragerecht in de praktijk en leer ons kantoor en het team kennen tijdens de Arbitration Day op donderdag 11 mei 2023. Wie: WO-rechtenstudenten met een interesse in Arbitrage Wanneer: Donderdag 11 mei 2023 Duur: 14.00 – 21.00 uur Waar: Amsterdam (we starten bij Amsterdam Centraal Station) Heb jij interesse? Meld je dan uiterlijk maandag 1 mei aan via onderstaande knop. Graag ontvangen wij je CV, cijferlijst en een korte motivatiebrief.Voor vragen kun je terecht bij Anna Booij via 06-27238376 of via Booij@vandoorne.com.
    Lees meer »

    Studentstage Advocatuur

    Van Doorne biedt je als WO student de gelegenheid om een stage van twee maanden te lopen op ons kantoor in Amsterdam binnen de advocatuur (zowel de advies- als de procespraktijk). Ons streven daarbij is om je kennis te laten maken met alle facetten van het vak én met ons kantoor. WerkzaamhedenJe zal rechtszittingen en processtukken voorbereiden, aanwezig zijn bij besprekingen en zittingen en je loopt mee bij kort gedingen. Daarnaast neem je deel aan teambesprekingen, jurisprudentielunches en opleidingsactiviteiten. Je bereidt een korte presentatie voor, die je aan het einde van je stageperiode presenteert. Na afloop van deze presentatie wisselen onze advocaten, notarissen en/of fiscalisten met je van gedachten over de inhoud.ArbeidsvoorwaardenDe vergoeding voor de studentstage bedraagt €800,- bruto per maand, daarnaast worden je reiskosten vergoed. Je bent natuurlijk ook van harte welkom op onze vrijdagmiddagborrels in ons eigen bruine café, (sport)evenementen, studentenuitjes, het kerst- en zomerfeest en het stagiair- en medewerkersweekend.SolliciterenBen je student Rechtsgeleerdheid en heb je interesse om als student-stagiair ervaring op te doen in de praktijk, ga dan direct naar het sollicitatieformulier. We ontvangen graag je motivatiebrief, CV, een kopie van je originele cijferlijst(en) en je eventuele stagebeoordeling(en). Motiveer je keuze voor Van Doorne en geef ook aan naar welk expertisegebied je voorkeur uitgaat. Op basis van je stukken besluiten we of we je uitnodigen om het online assessment te maken. Hiermee testen we je cognitieve vaardigheden. Na succesvolle afronding van dit assessment nodigen we je uit voor een gesprek met een recruiter en de mentor van het expertisegebied van je voorkeur. We nemen steekproefsgewijs hertesten af, dus het kan zijn dat we ook van je vragen het assessment nogmaals te maken. Binnen enkele dagen laten we je weten of je een aanbod krijgt om als student-stagiair bij ons aan de slag te gaan. Ben je al afgestudeerd? Dan is een studentstage helaas niet meer mogelijk. Voor vragen over de diverse studentstages kun je contact opnemen met onze recruiters: Danique Buermans, T: 06-15592184, E: Buermans@vandoorne.com of met Anna Booij, T: 06-27238376, E: Booij@vandoorne.com. CuraçaoMocht je interesse hebben in of willen solliciteren naar een studentstage bij VANEPS, neem dan contact op met Geordy Pieternelle, HR Officer op Curaçao, T: 00-5999-4613400, E: recruitment@vaneps.com.
    Lees meer »

    Studentstage Notariaat

    Van Doorne biedt je als notarieel student de gelegenheid om twee maanden stage te lopen op ons kantoor in Amsterdam. Ons streven is om je kennis te laten maken met alle facetten van het vak én met ons kantoor, want werken bij Van Doorne, dat moet je ervaren!   Naast advocaten en fiscalisten kent Van Doorne een groot notarieel team. Onze (kandidaat-)notarissen zijn op veel notariële rechtsgebieden actief. We hebben deze rechtsgebieden verzameld in twee expertises: ondernemingsrecht en (commercieel) vastgoed en financieringen. Vanzelfsprekend werken we daarbij ook nauw samen met advocaten en fiscalisten van andere expertises. WerkzaamhedenTijdens je studentstage maak je volledig onderdeel uit van het notariële team en krijg je een indruk van de werkzaamheden van de (kandidaat-)notaris. De werkzaamheden zijn afhankelijk van de expertise die je kiest (ondernemingsrecht of vastgoed), maar op alle expertises werk je mee aan het opstellen van notariële akten, ga je mee naar besprekingen met de cliënt en verricht je literatuur- en jurisprudentie onderzoek. We vinden het belangrijk dat je onze collega's goed leert kennen, daarom neem je tevens deel aan de teambesprekingen, jurisprudentielunches en teamuitjes. ArbeidsvoorwaardenDe vergoeding voor de studentstage bedraagt € 700,- bruto per maand, daarnaast worden je reiskosten vergoed. Je bent natuurlijk ook van harte welkom op onze vrijdagmiddagborrels in ons eigen bruine café, (sport)evenementen, studentenuitjes, het kerst- en zomerfeest en het stagiair- en medewerkersweekend. SolliciterenBen je student Notarieel Recht en heb je interesse om als student-stagiair ervaring op te doen in de notariële praktijk, ga dan direct naar het sollicitatieformulier. We ontvangen graag je motivatiebrief, CV, een kopie van je originele cijferlijst(en) en je eventuele stagebeoordeling(en). Motiveer je keuze voor Van Doorne en geef ook aan naar welk expertisegebied je voorkeur uitgaat. Op basis van je stukken besluiten we of we uitnodigen om het online assessment te maken. Hiermee testen we je cognitieve vaardigheden. Na succesvolle afronding van dit assessment nodigen we je uit voor een gesprek met een recruiter en de mentor van het expertisegebied van je voorkeur. We nemen steekproefsgewijs hertesten af, dus het kan zijn dat we ook van je vragen het assessment nogmaals te maken. Binnen enkele dagen laten we je weten of je een aanbod krijgt om als student-stagiair bij ons aan de slag te gaan. Ben je al afgestudeerd? Dan is een studentstage helaas niet meer mogelijk.
    Lees meer »

    Juridisch Assistentschap

    Van Doorne biedt een selecte groep studenten de mogelijkheid om naast de studie als Juridisch Assistent werkzaam te zijn. Als Juridisch Assistent werk je twee tot drie dagen per week voor een periode van drie maanden bij een expertisegebied naar keuze en verricht je verschillende juridische ondersteunende werkzaamheden.ArbeidsvoorwaardenJe krijgt een parttime arbeidsovereenkomst aangeboden voor drie maanden met een marktconform salaris. Daarnaast worden je reiskosten vergoed. Je bent natuurlijk ook van harte welkom op onze vrijdagmiddagborrels in ons eigen bruine café, (sport)evenementen, studentenuitjes, het kerst- en zomerfeest en het stagiair- en medewerkersweekend.Solliciteren Ben je Masterstudent Rechtsgeleerdheid, Fiscaal Recht of Notarieel Recht en heb je interesse om als Juridisch Assistent ervaring op te doen in de praktijk, ga dan direct naar het sollicitatieformulier. We ontvangen graag je motivatiebrief, CV, een kopie van je originele cijferlijst(en) en je eventuele stagebeoordeling(en). Motiveer je keuze voor Van Doorne en geef ook aan naar welk expertisegebied je voorkeur uitgaat. Op basis van je stukken besluiten we of we je uitnodigen om het online assessment te maken. Hiermee testen we je cognitieve vaardigheden.  Na succesvolle afronding van dit assessment nodigen we je uit voor een gesprek met een recruiter en de mentor van het expertisegebied van je voorkeur. We nemen steekproefsgewijs hertesten af, dus het kan zijn dat we ook van je vragen het assessment nogmaals te maken. Binnen enkele dagen laten we je weten of je een aanbod krijgt om als Juridisch Assistent bij ons aan de slag te gaan.Voor vragen over het Juridisch Assistentschap en de actuele beschikbaarheid per expertise kun je contact opnemen met één van onze recruiters.
    Lees meer »

    Studentstage Fiscaal

    Van Doorne biedt je als fiscale WO-student de gelegenheid om een stage van twee maanden te lopen op ons kantoor in Amsterdam. Ons streven daarbij is om je kennis te laten maken met alle facetten van het vak én met ons kantoor. De fiscalisten bij Van Doorne beoefenen een zelfstandige fiscale adviespraktijk. Wij adviseren cliënten over een breed scala aan fiscaalrechtelijke onderwerpen, veelal met internationale raakvlakken. Ook in geschillen met de fiscus treden wij op en voeren wij, waar nodig, fiscale procedures. WerkzaamhedenJe ondersteunt de afdeling bij het uitzoeken van uitdagende fiscale vraagstukken en het schrijven van notities en adviezen. Daarnaast neem je deel aan teambesprekingen, jurisprudentieoverleg en opleidingsactiviteiten. Tijdens je stage zal je kennismaken de verschillende gebieden van het fiscale recht, nationaal en internationaal. ArbeidsvoorwaardenDe vergoeding voor de studentstage bedraagt €800,- bruto per maand, daarnaast worden je reiskosten vergoed. Je bent natuurlijk ook van harte welkom op onze vrijdagmiddagborrels in ons eigen bruine café, (sport)evenementen, studentenuitjes, het kerst- en zomerfeest en het stagiair- en medewerkersweekend. SolliciterenStudeer je Fiscaal Recht op WO-niveau en heb je interesse om als student-stagiair ervaring op te doen in de praktijk, ga dan direct naar het sollicitatieformulier. We ontvangen graag je motivatiebrief, CV, een kopie van je originele cijferlijst(en) en je eventuele stagebeoordeling(en). Motiveer je keuze voor Van Doorne en geef ook aan naar welk expertisegebied je voorkeur uitgaat. Op basis van je stukken besluiten we of we je uitnodigen om het online assessment te maken. Hiermee testen we je cognitieve vaardigheden. Na succesvolle afronding van dit assessment nodigen we je uit voor een gesprek met een recruiter en de mentor uit de Fiscale praktijk. We nemen steekproefsgewijs hertesten af, dus het kan zijn dat we ook van je vragen het assessment nogmaals te maken. Binnen enkele dagen laten we je weten of je een aanbod krijgt om als student-stagiair bij ons aan de slag te gaan. We bieden geen stage aan indien je al bent afgestudeerd. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Anna Booij op booij@vandoorne.com
    Lees meer »

    Werkstudent Energie

    Van Doorne is per direct op zoek naar een: Werkstudent Energie Wij zijn op zoek naar een WO-student Rechtsgeleerdheid die geïnteresseerd is in de energiemarkt en goed de weg weet in overheidsbronnen. Ben je enthousiast, werk je secuur en bevind jij je in de eindfase van je bachelor of ben je net begonnen aan je master? Solliciteer dan direct voor de vacature werkstudent Energie. Werkzaamheden Je ondersteunt het Energy, Industry & Renewables Team bij het uitzoeken en bijhouden van de relevante rechtspraak en de ontwikkelingen in de wet- en regelgeving op het gebied van energie. Aan de hand daarvan schrijf je samenvattingen en/of nieuwsberichten. Verder verricht je overige juridische ondersteunende werkzaamheden. Daarnaast neem je deel aan teambesprekingen, jurisprudentieoverleg en opleidingsactiviteiten. Wat bieden wij jou?Je krijgt een parttime arbeidsovereenkomst aangeboden voor zes maanden met een marktconform salaris. Daarnaast worden je reiskosten vergoed. Je bent natuurlijk ook van harte welkom op onze vrijdagmiddagborrels in ons eigen bruine café, (sport)evenementen en teamuitjes.  SolliciterenWil jij solliciteren als werkstudent Energie? Ga dan direct naar het sollicitatieformulier via 'solliciteer nu'. We ontvangen graag je motivatiebrief, CV, een kopie van je originele cijferlijst(en) en je eventuele stagebeoordeling(en). Motiveer je keuze voor Van Doorne en geef ook aan waarom je voorkeur naar dit expertisegebied uitgaat. Voldoe je aan dit profiel en ben je geïnteresseerd? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet. Voor vragen kun je contact opnemen met onze recruiter Danique Buermans (buermans@vandoorne.com; 06-15592184). Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
    Lees meer »

    Student-onderzoeker Burgerlijk procesrecht

    Ben jij Masterstudent Rechtsgeleerdheid en heb je affiniteit met onderzoek doen? Wij zijn op zoek naar een bevlogen student die ons wil assisteren. Je krijgt de kans om je bezig te houden met het onderzoeken van leerstukken op het gebied van Burgerlijk procesrecht. Daarnaast neem je een kijkje in de keuken van ons advocatenkantoor en krijg je de mogelijkheid om deel te nemen aan veel van de activiteiten die kantoor biedt. Uitgangspunt is dat de werkzaamheden op ons kantoor worden gedaan maar als het – bijvoorbeeld ivm reistijd – beter uitkomt om gedeeltelijk vanuit huis te werken, dan kan dat natuurlijk ook. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het doen van jurisprudentie- en literatuuronderzoek op het gebied van Burgerlijk procesrecht. Dit aan de hand van concrete vragen van een advocaat die bezig is met het actualiseren van een grote publicatie daarover. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de vraag of er van een bepaalde uitspraak inmiddels een recentere (lagere) uitspraak is en in hoeverre die volgens jou afwijkt van de eerdere uitspraak. Het kan ook zijn dat we je vragen uit te zoeken of er over een bepaald leerstuk een artikel is verschenen waarin mogelijk interessante gezichtspunten staan. De werkzaamheden lijken – qua onderzoeksvaardigheden– op het werk dat je doet bij het schrijven van een scriptie of een paper. Vanzelfsprekend zal de betreffende advocaat je zoveel mogelijk begeleiden, zodat je jouw vaardigheden op dit gebied kunt verbeteren en hier je voordeel mee kunt doen tijdens het schrijven van jouw masterscriptie. Overigens is deze advocaat  tevens universitair docent Burgerlijk procesrecht en heeft veel ervaring met het begeleiden van studenten met onder meer bachelor- en masterscripties. Kortom: niet alleen heel interessant werk maar ook een mooie gelegenheid om ons kantoor te leren kennen en nog meer onderzoeksvaardigheden op te doen! Heb je interesse en ben jij vanaf de maand mei of juni   – al dan niet met een onderbreking ivm vakantie o.i.d. – ongeveer drie maanden beschikbaar voor twee à drie dagen per week? Klik op ‘Solliciteer nu’ en wij ontvangen graag je CV, cijferlijst(en) en motivatiebrief. Als je een bachelorscriptie of paper hebt geschreven, dan ontvangen wij daar ook graag een afschrift van.
    Lees meer »

    Tax Break

    Wil jij weten hoe het is om in de fiscale advocatuur te werken? Maar ben jij vooral benieuwd met wie je dan komt te werken? Meld je aan voor de Tax Break op woensdag 17 mei 2023. Bij Van Doorne beoefenen onze fiscalisten een zelfstandige fiscale adviespraktijk. Onze fiscalisten adviseren aan (inter)nationale bedrijven en aan vermogende particulieren over een breed scala aan fiscaalrechtelijke onderwerpen, veelal met internationale raakvlakken. Ook in geschillen met de fiscus treden ze op en voeren ze, waar nodig, fiscale procedures. Maak tijdens de Tax Break op woensdag 17 mei 2023 gedurende de dag op een informele manier kennis met de fiscale praktijk van Van Doorne. Om 14.00 uur begint de dag bij ons op kantoor, waar je tijdens korte kennismakingsgesprekjes vragen kan stellen aan onze collega's en de sfeer kan proeven bij ons op kantoor. De dag wordt afgesloten met het hele fiscale team, met een diner op een mooie en vooral gezellige locatie in Amsterdam. Voor wie? Iedere fiscale WO-bachelorstudent vanaf het tweede studiejaar is welkom! Het enige wat wij graag ontvangen is de bevestiging van jouw aanwezigheid en jouw CV.  Wanneer:         woensdag 17 mei 2023 van 14.00 tot 20.00 uurWaar:               Amsterdam (we starten op ons kantoor aan de Jachthavenweg 121)Heb je interesse? Meld je dan uiterlijk dinsdag 9 mei aan via onze website.Voor vragen kun je terecht bij Anna Booij via booij@vandoorne.com of 06-27238376.* Let op: het aanmeldformulier vraagt verplicht een motivatiebrief, hier kan je nogmaals jouw cv indienen. 
    Lees meer »

    Talentpool

    Blijf je graag op de hoogte? Meld je dan aan voor de talentpool.
    Aanmelden