1 min read
Van Doorne ontvangt advocaten in de dop
17 June 2016

Nieuwsgierige jongens en meisjes van 11 en 12 jaar uit Amsterdam-West brachten afgelopen weekend een bezoekje aan Van Doorne. Ze kregen een college ‘Recht’.

Niet de schoolcijfers, maar de motivatie bepaalt wie naar IMC Weekendschool mag. De jongeren volgen drie jaar lang, elke zondag van 11:00 tot 14:30 uur, praktijkgerichte lessen van professionals (vrijwilligers) met passie voor hun vak om zo hun perspectieven te verbreden, zelfvertrouwen te vergroten en aansluiting te vinden bij brede lagen in de Nederlandse samenleving. Jalisa (12): ‘Je leert er allemaal nieuwe dingen, ontdekt beroepen die je nog niet kent, je ontmoet nieuwe mensen. Het is echt heel leuk’. Mohammed (12): ‘Je leert meer en het kost je alleen maar tijd, verder niks en het is ook nog leuk dus het is het zeker waard’. Jalisa: ‘Eigenlijk is het niet voor drie jaar. Na je diploma word je namelijk alumnus en zo is het iets voor altijd’.

Vanuit de focus van kantoor op ’talent’ spreekt dit initiatief ons dermate aan, dat wij graag ons steentje bijdragen. Van Doorne sponsort het vak ‘Recht’ van IMC Weekendschool Amsterdam West. Hiervoor gaan leerlingen met gastdocenten in gesprek over het ‘waarom’ en ‘hoe’ van ons rechtssysteem. Ze kruipen in de huid van een advocaat, officier van justitie, rechter, wethouder en wijkagent. Er wordt gedebatteerd, gepleit en een rechtszaak voorbereid die in de rechtbank van Amsterdam wordt nagespeeld. Politie en justitie verlenen hieraan hun volledige medewerking.