1 min read
Succesvolle aanvraag DNB-licentie betaaldienstverlener voor Van Doorne-cliënt Vitesse PSP
12 June 2019

Van Doorne feliciteert haar klant Vitesse PSP B.V. met het verkrijgen van een betaaldienstverlenerslicentie van DNB, De Nederlandsche Bank. Met de Nederlandse licentie kan Vitesse PSP betalingsdiensten blijven aanbieden in Europa, ook in het geval van een ‘harde Brexit’.

Jack Heij, managing director bij Vitesse PSP, zegt dat hij er naar uitkijkt om de activiteiten van Vitesse verder uit te bouwen. “Ons moederbedrijf, Vitesse PSP Limited, had al een vergunning van de FCA in het VK als Electronic Money Institution. Met beide licenties zijn we nu niet meer afhankelijk van de gevolgen van de Brexit-consequenties.”

Arno Voerman, partner financial services bij Van Doorne, is verheugd dat, alhoewel recente mediaberichtgeving anders suggereerde, het verkrijgen van een DNB-licentie wél mogelijk is. Vanuit dit perspectief is er dus geen reden om Nederland niet als jurisdictie voor een PSP of FinTech-onderneming te beschouwen.

Een licentie aanvragen

“Het was ons een genoegen om Vitesse PSP B.V. te helpen met haar licentieaanvraag.” Als u de mogelijkheden om een ​​Nederlandse licentie te verkrijgen wilt bespreken, neemt u dan contact op met Arno Voerman.