1 min read
Aanstelling nieuwe managing director maakt 90-jarig Van Doorne compleet
2 June 2020

Jeanine Helthuis (1962) is de nieuwe managing director van Van Doorne. Daarmee is de laatste vacante positie binnen het dagelijks bestuur vervuld. Managing partner Saskia Laseur (sinds 1 januari 2020) kiest daarmee een corporate zwaargewicht in haar team, dat daarnaast bestaat uit Jasper Leedekerken en Rob de Win. Met Helthuis zet Van Doorne in op verdere professionalisering van de organisatie.

Met de aanstelling van Jeanine Helthuis als managing director en, eerder dit jaar, gerenommeerd notaris Saskia Laseur als managing partner gaat Van Doorne verder met de strategie om excellent juridisch advies te leveren met oog voor het maatschappelijke belang. Helthuis omarmt Van Doorne’s operational excellence-strategie: “Van Doorne streeft naar een wijziging van het oude waardepatroon en wil deel uitmaken van de voorhoede in het bedrijfsleven om dit te bewerkstelligen. Daar hoor ik graag bij. Samen met onze stafmanagers en teams willen we ons kantoor naar het volgende niveau tillen.”

Bewezen kwaliteiten

Saskia Laseur is verheugd met de komst van Jeanine Helthuis: “Met Jeanine halen we iemand binnen met bewezen bestuurlijke, strategische en financiële kwaliteiten en ervaring bij voorname Nederlandse merken als KPN, Fortis en PTT. Zij was werkzaam bij uitvaartondernemingen als directievoorzitter en CEO. Daarnaast is zij commissaris bij Van Lanschot Kempen en ProRail. Vanwege haar nuchterheid en oplossingsgerichtheid past Jeanine uitstekend bij Van Doorne.”

Van Doorne: midden in de samenleving

Het nieuwe dagelijks bestuur zet zich in voor een sterke maatschappelijke koers: “want onze cliënten hebben niets aan juridische oplossingen die in deze veeleisende tijd niet maatschappelijk worden gedragen”, aldus Laseur. In het eerste halfjaar van 2020 heeft het bestuur al flinke slagen gemaakt met deze koers. Met Helthuis’ kwaliteiten wil het de logische vervolgstappen zetten. Om samen met cliënten, als een familie bijna, nog nauwer en professioneler te werken aan complexe vraagstukken.

 

Over Van Doorne

Van Doorne (sinds 1930) is het snelst groeiende onafhankelijke Nederlandse top 10-kantoor. Het hecht aan diversiteit omdat daarmee verschillende perspectieven op vraagstukken worden ingebracht. Circa één derde van de partners is vrouw: een hoog percentage voor de Zuidas. Onze specialisten werken in een informele en open werksfeer, waarin zij de ruimte krijgen om zichzelf te zijn, initiatieven te ontplooien en verantwoordelijkheid te nemen. De advocaten, notarissen en fiscalisten adviseren vooraanstaande Nederlandse en internationale ondernemingen, financiële dienstverleners, semipublieke organisaties en overheidsinstellingen.