1 min read
Maatregelen en antwoorden in tijden van corona
16 March 2020

Beste cliënten, vrienden van Van Doorne,

De verstrekkende maatregelen die verspreiding van het Coronavirus moeten tegengaan hebben groot effect op de samenleving. En zoals premier Rutte aangaf in zijn toespraak tot de bevolking: “Het virus is voorlopig niet weg”.

In de afgelopen weken hebben we ons bij Van Doorne hierop voorbereid en zijn we geleidelijk overgeschakeld naar thuiswerken. Vanaf maandag 16 maart werken onze advocaten, notarissen, fiscalisten in principe vanuit huis.

Onze eerste ervaringen zijn zeer bemoedigend, onze systemen functioneren goed en alle medewerkers zijn uiterst gedreven om deze crisis samen met jullie te doorstaan. Cliënten kunnen er zeker van zijn dat onze zakelijke infrastructuur het werken op afstand volledig ondersteunt en dat wij daarmee de hoge standaard van dienstverlening blijven leveren. Onze specialisten zijn via alle gebruikelijke kanalen volledig beschikbaar (telefoon, e-mail, post). Waar mogelijk worden fysieke bijeenkomsten vervangen door online (video)conference-faciliteiten en conference calls.

We hebben onze benadering ook gecommuniceerd via de vakbladen, zoals het advocatenblad, vorige week:

“Ook Van Doorne faciliteert het thuiswerken volledig meldt Managing Partner Saskia Laseur. ‘Ons ICT-netwerk is voorbereid op volledig thuiswerken door alle medewerkers. Chronisch zieken of zij die naasten verzorgen, werken in ieder geval al enige tijd thuis. Mochten medewerkers fysiek aanwezig moeten zijn op kantoor, dan kunnen wij dankzij de aanwezigheid van twee ingangen het kantoor segmenteren om zo besmettingsrisico te minimaliseren. Ook bieden wij alternatief vervoer aan. Daarnaast vinden alle niet-noodzakelijke afspraken geen doorgang. We monitoren de situatie doorlopend nauwlettend en reageren direct waar nodig’.”

Onze specialisten zijn jullie graag van dienst in deze uitdagende tijden. Hier vinden jullie alvast antwoord op enkele vragen die we ontvingen op het terrein van overheidssteun, onderwijs en zorgpersoneel.

Wij wensen jullie met dierbaren en medewerkers, alle goeds,

Namens het bestuur,

Saskia Laseur