Waarmee kunnen wij u helpen?

  Thema

  Werknemersparticipatie De beste mensen voor snelgroeiende ondernemingen

  Als snelgroeiende onderneming is het lastig om, met de huidige krapte op de arbeidsmarkt en bescheiden liquide middelen, de juiste mensen aan te trekken om die extra stap te zetten. Wij zien verschillende vormen van werknemersparticipatie aan terrein winnen als hét meest effectieve retentieinstrument voor snelgroeiende ondernemingen.

  Behoud en aantrekken van medewerkers

  Voor veel snelgroeiende ondernemingen, zoals scale-ups, is het een herkenbaar fenomeen: er is een unieke dienst of product bedacht, waarmee de markt bestormd wordt. Om groei te realiseren is kapitaal nodig, niet in de laatste plaats om de huidige medewerkers aan boord te houden en nieuw talent aan te trekken.

  Werknemersparticipatie: tóch concurreren

  Werknemersparticipatie wordt steeds vaker ingezet in aanvulling op een relatief bescheiden basissalaris. Zo kan het bedrijf toch concurreren met ondernemingen die hoge salarissen en goudgerande secundaire arbeidsvoorwaarden hanteren. Werknemersparticipatie is op maat te maken om passend te zijn bij het bedrijf en zijn strategie.

  Voordelen werknemersparticipatie

  Werknemersparticipatie blijkt een grote boost te geven aan de onderneming. Niet alleen blijven de sterke krachten en worden nieuwe talenten aangetrokken die anders mogelijk niet binnengehaald zouden zijn, ook is uit onderzoek gebleken dat personen bij effectieve inzet van werknemersparticipatie gemotiveerder zijn, een hogere productiviteit hebben en een grotere betrokkenheid bij de organisatie kennen. Het bedrijf voelt dankzij werknemersparticipatie van alle medewerkers.

  Zorgvuldige begeleiding

  Het initiëren van een participatieplan moet zorgvuldig voorbereid worden en passen bij de omgeving waarin de onderneming of instelling opereert. Bij een zorgvuldige afweging zal werknemersparticipatie een effectieve bijdrage leveren aan het behalen van strategische bedrijfsdoelstellingen.

  Wij helpen u in 3 duidelijke stappen

  Stap 1: Inventarisatie en kennismaking

  • Persoonlijke kennismaking en inventarisatie van de huidige situatie.
  • Bespreken van doelstellingen en randvoorwaarden: wat zou WNP moeten brengen?

  Stap 2: Impactanalyse

  • Ruwe ontwerpschets van de WNP-vormen geschikt voor uw onderneming.
  • Impactanalyse.

  Stap 3: Uitrol participatieplan

  • Begeleiding en advisering in de besluitvorming.
  • Uitwerking in reglementen + opstellen documentatie.
  • Implementatie en uitrol WNP-plan.
  • Advisering en support bij interne communicatie.

   

  Quickscan: is werknemersparticipatie een optie voor uw bedrijf?

  Ons multidisciplinaire team, bestaande uit experts van fiscalisten, notarissen en advocaten, staat klaar om samen met u vrijblijvend te oriënteren of werknemersparticipatie ook wat is voor uw bedrijf.  Neem voor meer informatie contact met onze werknemersparticipatie-experts, bestaande uit beloningsbeleidadvocaat Marjolijn Lips, fiscalist Sjoerd Stokmans en notaris Maarten Appels, of vraag direct hieronder een quickscan aan voor uw onderneming.

  Quickscan aanvragen