Waarmee kunnen wij u helpen?

  Thema

  Social Entrepreneurship

  Doelstellingen

  Juist omdat maatschappelijke problemen op een bedrijfsmatige wijze kunnen worden aangepakt, schuilt hierin de kracht van deze innovatieve aanpak. Naast een maatschappelijke focus kent social entrepreneurship namelijk ook een commerciële doelstelling. Daarbij wordt winst niet alleen in financiële termen uitgedrukt, maar ook in maatschappelijk meerwaarde.

  Van Doorne voorloper

  Wij vervullen al geruime tijd een voorlopersrol op dit gebied. Zo zijn wij oprichter en actief partner van het Utrecht University Social Entrepreneurship Initiative, een research center op dit gebied. Daarnaast publiceren en doceren wij regelmatig over de juridische aspecten van social entrepreneurship, crowdfunding en impact investment. Van Doorne investeert om de markt voor social enterprises in Nederland te ontwikkelen.

  Innovatieve constructies

  Van Doorne heeft haar expertise gebundeld in een team van advocaten, fiscalisten en notarissen uit verschillende disciplines die zich richten op Social Entrepreneurship. Het ontwikkelt innovatieve constructies (b.v. Social Impact Bond) en brengt nieuwe partijen en markten bij elkaar.

  Meer informatie

  Graag kijken wij samen met u op welke wijze ons team Social Entrepreneurship u van dienst kan zijn. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Sjoerd Kamerbeek. Zie ook onze flyer.