Pieter van Regteren Altena
Advocaat | Adviseur

Pieter is specialist op het gebied van het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. Hij heeft een bijzondere belangstelling voor aansprakelijkheid van medische beroepsbeoefenaars met inbegrip van het medisch tuchtrecht. Met de betrokkenheid van Pieter op een dossier, wordt gegarandeerd dat analyses weloverwogen tot stand komen. Hij is een ware bron van informatie en een betrouwbare steunpilaar binnen het team.

In zijn carrière heeft Pieter een schrikwekkende hoeveelheid proceservaring opgedaan, en die ervaring zet Pieter in als adviseur van Van Doorne. Hij heeft als doel om zijn ervaring om te zetten in een curriculum voor de jongere advocaten van Van Doorne. Collega’s vertrouwen op zijn expertise en raadplegen hem regelmatig voor advies en inzichten. Pieter is een creatief denker, en heeft een bewezen track-record in het zien van juridische mogelijkheden.

Pieter streeft ernaar om een positieve invloed te hebben op de samenleving.  Hij heeft lange tijd een reeks van functies gehad in de organisatie van de landelijke advocatuur en de Amsterdamse orde van advocaten waar hij in de periode 2013 – 2018 deken was.

Pieter weet als geen ander dat de advocaat de rechtzoekende toegang geeft tot het recht, en wil het belang daarvan ook overdragen op volgende generaties advocaten. Zijn maatschappelijke betrokkenheid maakt hem niet alleen een veelzijdig advocaat, maar ook een inspirerend voorbeeld voor anderen in zijn vak.