1 min read
Van Doorne nummer 2 van Nederland in FT Top 50 Innovative Lawyers 2014
16 October 2014

Van Doorne is toegetreden tot de ‘FT most Innovative Lawyers Top 50’, een van de vooraanstaande legal rankings in Europa. Overall is Van Doorne op plek 30 in de lijst geëindigd, van de Nederlandse kantoren die meededen is Van Doorne op de tweede plaats geëindigd. Op 8 oktober was de presentatie van het rapport in Londen in het Natural History Museum. Hoewel Van Doorne voor het eerst meedeed, was het kantoor meteen genomineerd voor de titel ‘Most innovative law firm in Europe (outside UK) en behaalde daar de 8e plek.

Bij de feestelijke prijsuitreiking werd Van Doorne vertegenwoordigd door haar Managing Director Martijn Lesterhuis, samen met het Innovatieteam van Van Doorne. Martijn Lesterhuis: “Innovatie is sinds enkele jaren een speerpunt voor Van Doorne. De erkenning als een van de meest innovatieve kantoren in Europa is een direct resultaat van onze inspanningen. Onze complimenten aan het team van de FT Innovation Awards, voor de professionele organisatie van de awards en de uitreiking die in het Natural History Museum London is gehouden.”

In de categorie ‘Most Innovative Law Firms in Corporate Strategy’ wordt Van Doorne ‘commended’ vanwege het zogenoemde Beating Experience-programma, waarmee het complexe Nederlandse zorgsysteem inzichtelijker wordt gemaakt.  Daarnaast veel lof het Utrecht University Social Entrepreneurship Initiative, een research center op dit gebied, waar Van Doorne oprichter en actief partner van is. Van Doorne investeert om de markt voor social enterprises in Nederland te ontwikkelen. Sjoerd Kamerbeek, advocaat bij Van Doorne “We’ve really been able to contribute to the preparation of these bonds with our knowledge.”  

Klik hier voor het artikel ‘Equality from within’ uit Innovative Lawyers 2014.

FT Innovative Lawyers

De Financial Times en adviesbureau RSG Consulting stellen jaarlijks de ranglijst Innovative Lawyers op, dit was de negende editie. Bij deze ranglijst gaat het om innovatieve ideeën, enerzijds juridisch-inhoudelijk, anderzijds op het gebied van processen en organisatie van een advocatenkantoor.

Klik hier om het FT Innovative Lawyers rapport te lezen.