1 min read
Van Doorne lanceert in samenwerking met de Universiteit Utrecht Nederlands eerste leerstoel Sociaal Ondernemerschap
27 March 2015

Nederlands eerste leerstoel voor Sociaal Ondernemerschap komt aan de Universiteit Utrecht. De leerstoel is een logisch vervolg op het – op initiatief van Van Doorne – opgerichte Utrecht University Social Entrepreneurship Initiative (SEI). Het SEI is een research center binnen de Universiteit Utrecht om onderzoek en onderwijs op het gebied van sociaal ondernemerschap te stimuleren. Inmiddels zijn naast Van Doorne, Tony’s Chocolonely, ABN Amro en Social Enterprise NL verbonden aan het SEI.

Van Doorne is verheugd dat de Universiteit Utrecht met deze stap verder inzet op sociaal ondernemerschap. Van Doorne gelooft dat met deze vorm van ondernemen maatschappelijke doelen kunnen worden gerealiseerd. Vanuit dit geloof is Van Doorne betrokken bij een veelvoud aan initiatieven op dit gebied. Klik hier voor het persbericht van de Universiteit Utrecht.

Onze bijdrage is niet onopgemerkt gebleven. In de Financial Times zijn wij uitgeroepen tot één van de meest Innovative Lawyers van 2014 vanwege onze inbreng (en voorlopersrol) op het gebied van social entrepeneurship: 

“Van Doorne is helping to lay the legal foundations for the social sector’s growth.”

In de afgelopen periode hebben wij diverse social enterprises, (impact) investeerders en subsidieverleners geadviseerd bij hun activiteiten op het gebied van social entrepreneurship. Zo zijn wij onder andere betrokken geweest bij de structurering van de eerste Nederlandse Social Impact Bond en diverse participaties in Nederlandse social enterprises. Van Doorne kent daarom als voorloper op dit gebied de uitdagingen die spelen bij een social enterprise en heeft haar expertise gebundeld in een team van advocaten en notarissen uit verschillende disciplines die zich richten op dit onderwerp. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de flyer.

Graag zouden wij een keer met u van gedachten wisselen over social entrepreneurship, hetgeen wij voor u hierin kunnen betekenen en wat wij gezamenlijk kunnen ondernemen om deze ontwikkeling verder te brengen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sjoerd Kamerbeek.