1 min read
Van Doorne begeleidde investeringsfonds Rubio Impact Investments opnieuw bij financieringsronde
1 October 2020

Rubio Impact Ventures heeft nog eens €55 miljoen opgehaald bij institutionele partijen, vermogende families en ondernemers, mede dankzij een investering van €20 miljoen vanuit de European Investment Fund (EIF) en informele investeerders. Daarmee is Rubio uitgegroeid tot het grootste onafhankelijk social impact fund in Nederland. Net als bij het eerste fonds, begeleidde Van Doorne Rubio ook bij dit tweede fonds bij zowel het opzetten als bij de toetreding van het EIF.

Mensen en organisaties sterker maken en samen bouwen aan verantwoorde, duurzame oplossingen. Van Doorne spant zich continu in om een bijdrage te leveren aan de wereld van morgen. Als partner van het eerste uur van Rubio draagt Van Doorne bij aan investeringen in sociale ondernemingen met een financieel gezond bedrijfsmodel en een positieve en meetbare impact op mens, maatschappij en natuur.

Investeringsfonds Rubio werd in 2014 opgericht als Social Impact Investments. De verse 55 miljoen is afkomstig van 15 spelers, waaronder ASR en de Europese Investeringsbank, die al partners waren in het eerste fonds. Een deel is afkomstig van family offices. Met een fors kapitaal is het Rubio sterk gepositioneerd om de impact investeringsstrategie snel uit te voeren.