1 min read
Pieter van Regteren Altena nieuwe deken van de Amsterdamse orde
31 October 2013

Pieter van Regteren Altena (60) is per 30 oktober jl. aangetreden als deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten. Hij volgt Germ Kemper na een periode van zes jaar op. Van Doorne neemt hiermee duidelijk het voortouw in de Nederlandse advocatuur na de eerdere benoeming van Walter Hendriksen (partner Van Doorne) als Algemeen deken én Pieter van Regteren Altena nu als Amsterdamse deken.

Pieter was al drie jaar actief als waarnemend deken binnen de Amsterdamse Raad van Toezicht. Hij is als partner werkzaam in de proces- en verzekeringspraktijk bij Van Doorne. Hij is een zeer ervaren specialist op het gebied van het aansprakelijkheids-en verzekeringsrecht en heeft een bijzondere belangstelling voor aansprakelijkheid van medische beroepsbeoefenaars met inbegrip van het medisch tuchtrecht.

Managing Partner Hugo Reumkens over zijn aantreden: ‘Wij zijn bijzonder trots dat na Walter Hendriksen opnieuw een van de partners van Van Doorne een belangrijke en zichtbare positie gaat bekleden bij de orde van advocaten. Zijn benoeming bevestigt zijn reputatie en de waardering die men heeft voor zijn kennis, gedrevenheid en betrokkenheid. Wij wensen hem veel succes toe in zijn periode als Amsterdamse Deken.”