1 min read
Nieuwe eigenaren na investeringsronde voor FinTech-startup TerraPay: Van Doorne adviseert
9 March 2020

Het in Nederland gevestigde betaalbedrijf TerraPay komt in handen van het Nederlandse investeringsfonds Prime Ventures, het investeringsfonds Partech, IFC (onderdeel van de Wereldbank), samen met het huidige management. TerraPay is een spin out van telecombedrijf Mahindra Comviva, onderdeel van het Indiase conglomeraat Tech Mahindra. De nieuwe aandeelhouders investeren USD 9,6 miljoen in TerraPay.

TerraPay biedt een B2B softwareplatform aan dat het mogelijk maakt om over de hele wereld snel, veilig en betaalbaar over de hele wereld geld over te maken. Het bedrijf is een game-changer, omdat het MTO’s (Money Transfer Operators), zoals Western Union en Visa, mobiele geldnetwerken en betaalinstellingen verbindt met een eenvoudig en centraal platform. Dit zorgt voor een naadloze end-to-end betalingservaring voor de gebruiker. Het fintechbedrijf werd in 2015 opgericht als onderdeel van een incubatorprogramma van de Indiase telecomdienstverlener Mahindra Comviva. In 2016 nam Terrapay zijn Britse concurrent Pay2Global over en kreeg zo toegang tot de Europese markt. Sinds enige tijd is de onderneming gevestigd in Den Haag, nabij het oude hoofdkantoor van KPN. Sinds de oprichting in 2015 heeft TerraPay meer dan 25 licenties verworven in meer dan 60 landen in Afrika, Azië en Europa. Mede met de hulp van de nieuwe investeringsronde verwacht TerraPay snel en hard verder te kunnen uitbreiden.

Friso Foppes, FinTech/M&A-advocaat en partner bij Van Doorne: “Wij zijn erg trots dat wij met ons team de diverse disciplines TerraPay hebben kunnen assisteren bij dit milestone event, op zowel het regulatory vlak als ten aanzien van de acquisitie en investering. Met de nieuwe aandeelhouders en de kapitaalinjectie die zij hebben gedaan, is TerraPay nu in staat de beoogde doorgroei vanuit het Nederlandse hoofdkantoor te versnellen.”

Ook banken.nl, het platform voor de Nederlandse bankensector, berichtte hierover.