1 min read
Getting the Deal Through – Vertical Agreements
9 March 2023

Sarah Beeston, Pim Jansen en Nina Korstenbroek hebben ook dit jaar weer het Nederlandse hoofdstuk geschreven voor het boek Getting the Deal Through – Vertical Agreements. Dit is een internationale gids met bijdragen van lokale experts uit diverse jurisdicties wereldwijd. Beschreven wordt hoe de mededingingsregels van toepassing zijn op verticale overeenkomsten.

Belangrijke onderwerpen zijn bijvoorbeeld: wie is de verantwoordelijke mededingingsautoriteit en wat zijn haar onderzoeksmogelijkheden? Welke consequenties volgen na een overtreding van de relevante regels (denk aan nietigheid van een contract en (hoge) boetes)? Ook de wijzigingen die voortvloeien uit de nieuwe Europese Verticale Groepsvrijstelling zijn meegenomen. Uiteraard beschrijven we ook de recente ontwikkelingen op dit gebied in Nederland, inclusief een korte analyse van de hoge boete die Samsung kreeg van de Autoriteit Consument & Markt. 

Het hoofdstuk is relevant voor iedereen die met distributie-, agentuur-, franchise- of andere verticale overeenkomsten te maken heeft en is hier te bekijken.

Voor vragen over de toepassing van de regels op uw specifieke (wensen voor een) contract kunt u uiteraard bij ons terecht.