1 min read
Daan Beenders versterkt procespraktijk Van Doorne per 1 oktober
21 September 2022

Daan Beenders start per 1 oktober 2022 als partner in de procespraktijk van Van Doorne. Met de komst van Daan verstevigt Van Doorne haar leidende positie in de commerciële geschilbeslechting.

Saskia Laseur, managing partner: ‘Een aantal jaar geleden hebben wij de ambitie uitgesproken het leidende litigation kantoor van Nederland te worden. Na het aantrekken van Rogier Schellaars (arbitrage), Neyah van der Aa (sanctierecht), Jan van der Grinten (bestuursrecht) en de interne partner-benoemingen van Sjoerd Kamerbeek (corporate litigation), Bas van Zelst (arbitrage) en Vanessa Liem (onderzoek en business conduct) zetten we met de komst van Daan een finale stap richting die ambitie. De komst van zo’n ervaren litigator van topklasse is het bewijs dat onze propositie werkt. Samen met Daan zijn wij ervan overtuigd dat wij die ambitie gaan realiseren‘.

Na precies 20 jaar De Brauw, waarvan 12 jaar als partner, maakt Daan de overstap naar Van Doorne. Hij is specialist op het gebied van commercial litigation. Hij heeft een bewezen track record op dit gebied, waarbij hij zich in de laatste jaren ook heeft toegelegd op de opkomst van class actions in Nederland. Hij is als advocaat betrokken geweest bij een aantal van de grootste en meest spraakmakende zaken in Nederland.

Cliënten omschrijven hem als ‘an extremely smart and effective lawyer who never loses sight of the bigger picture‘ (Legal 500 2021). Daan won daarnaast ILO’S Client Choice Award for ‘Best Litigation Lawyer in the Netherlands’. Naast zijn rol als advocaat is hij maatschappelijk actief als rechter-plaatsvervanger en geeft hij college en publiceert hij zeer regelmatig op zijn vakgebied. Zijn profiel sluit naadloos aan bij de rijke geschiedenis van Van Doorne als proceskantoor en de waarden die Van Doorne koestert.  

Daan: ‘Ik kijk ontzettend uit naar mijn start bij Van Doorne. De clientgerichte aanpak bij Van Doorne spreekt mij enorm aan. De groei die Van Doorne heeft doorgemaakt, inspireert mij verder heel erg. Er staat een ervaren, gretig en divers team waar ik graag onderdeel van word. Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn cliënten vanuit die omgeving het beste kan bedienen en wij onze gezamenlijke ambities zullen realiseren.‘ 

Head of litigation, Jasper Leedekerken: ‘Wij zijn erg gelukkig met de komst van Daan. Met zijn specifieke kennis en ervaring is hij een prachtige aanvulling op onze commercial en corporate litigation praktijk. Wij kunnen hierdoor onze cliënten nog beter bedienen. We zien uit naar deze mooie stap voorwaarts in de ontwikkeling van ons kantoor.