1 min read
Ambitieuze plannen bestuursrechtpraktijk Van Doorne krijgen vorm met komst nieuwe partner Ingeborg Wind
1 June 2021

Ingeborg Wind-Middel (41) start per 1 juni als partner in de bestuursrechtpraktijk van Van Doorne en versterkt daarmee het team van partners Cees Kniestedt en Mark Moolhuizen. Samen maken zij zich de komende jaren sterk voor een verdere groei van deze praktijk.

Met het bestuursrecht wordt de relatie tussen burgers, private partijen en de overheid gereguleerd. Het bestuursrecht kenmerkt zich door een grote hoeveelheid regelgeving, ongeschreven recht, omvangrijke jurisprudentie en grote belangen in bestuursrechtelijke procedures. Daarom zet Van Doorne uitsluitend specialisten op dit terrein in. Ingeborg Wind richt zich op omgevingsrecht en natuurbeschermingsrecht, met een focus op overheden. 

Saskia Laseur, managing partner van Van Doorne, verheugt zich op de komst van Ingeborg Wind: “Met de versterking en verbreding van de bestuurs(proces)rechtpraktijk ligt Van Doorne strategisch op koers. Dit is de tijd om onze steden en landelijke gebieden toekomstbestendig in te richten en zo onze leefomgeving welvarend, duurzaam en voor iedereen toegankelijk te houden. Geweldig dat zo’n specialist als Ingeborg na een aantal jaar in het Noorden terugkeert naar de Zuidas. Om met Van Doorne deze hoge ambities waar te maken.” 

Ingeborg Wind: “Ik ben erg blij met mijn stap naar Van Doorne en de mogelijkheid om de praktijk uit te kunnen bouwen, samen met Cees Kniestedt. Dit kantoor past goed bij mij: een echt Nederlands kantoor met een internationale insteek met een bepaalde nuchterheid en opvallende diversiteit. Met name de “can-do” mentaliteit van Van Doorne spreekt mij erg aan. Ik werk al jaren in het bestuursrecht. Daarin bedien ik zowel overheden als commerciële partijen bij complexe, interdisciplinaire vraagstukken, vanaf de tekentafel tot aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook heb ik gewerkt bij de bestuursrechter in Amsterdam. Zo weet ik dat elke vraag een specialistische maar ook pragmatische aanpak vraagt. Daarbij streef ik altijd naar duurzame oplossingen, die overigens niet altijd juridisch hoeven te zijn.  Het is bovendien heerlijk om terug te zijn in Amsterdam.”

De vastgoed- en bestuursrechtadvocatuur bestaat uit twee pijlers, namelijk Vastgoed, Bouw & Omgevingsrecht en Vastgoedfinanciering. Van Doorne heeft een bloeiende en groeiende bestuursrechtpraktijk. Volgens Cees Kniestedt komt Ingeborg dan ook niets te vroeg: “We zijn enorm blij dat een topper als Ingeborg ons team komt versterken. Samen met haar kunnen we onze praktijk verder uitbouwen de kwaliteit blijven garanderen die cliënten van ons (mogen) verwachten.” 

Ook vastgoed- en bouwrechtadvocaat Mark Moolhuizen verheugt zich op de samenwerking met Ingeborg: “Met de komst van Ingeborg zijn wij nog beter toegerust om onze cliënten te helpen bij de grote bouwopgave in een complexe bestuursrechtelijke omgeving waar Nederland voor staat.” 

Wind publiceert regelmatig in tijdschriften en nieuwsbrieven en verzorgt cursussen. Voor meer informatie over de werkzaamheden en de mensen in het team van de bestuursrechtpraktijk, verwijzen wij u graag door naar de expertisepagina.