1 min read
Belangrijke deadline wijziging statuten en governance zorginstellingen
6 October 2020

Als uw zorginstelling gebruik maakt of wenst te maken van de Vpb-zorgvrijstelling heeft u nog drie maanden de tijd om de statuten en governance van uw zorginstelling in lijn te brengen met de eisen van het Vpb-zorgbesluit van 25 november 2019 (gepubliceerd op 13 december 2019). De uiterlijke datum waarop de statuten en governance moeten voldoen aan de eisen van het Vpb-zorgbesluit is 31 december 2020. Wij verwijzen hierbij naar ons eerdere bericht

Omdat de benodigde statutenwijziging en evt. aanpassing in de governance fiscaal gedreven is, is het van belang dat de statuten en governance zowel door een notaris als door een fiscalist worden beoordeeld. Ons multidisciplinaire team, bestaande uit advocaten, notarissen en fiscalisten, helpt uw organisatie daar graag bij. Dit multidisciplinair team is ook betrokken geweest bij het opstellen van het gewijzigde Vpb-zorgbesluit, waardoor zij uw organisatie goed en snel kunnen helpen bij de (praktische) vertaalslag en toepassing van de vereiste voorwaarden in de statuten en governance. 

Bij de wijzigingen die nodig zijn in het kader van het Vpb-Zorgbesluit kunnen de statuten en governance van uw zorginstelling tevens in overeenstemming worden gebracht met andere toepasselijke wet- en regelgeving, zoals de Wet Bestuur en Toezicht rechtspersonen, Wmcz 2018 en de voorwaarden die gelden voor (het behoud van) de ANBI-status.

Heeft u behoefte aan verdere toelichting/overleg, neem dan gerust contact op met Daniëlle Westerhoff, Siego Boslooper, Anna Mars of Nick Suurmond. We zijn u graag van dienst!