Waarmee kunnen wij u helpen?

  Nieuws

  Belangrijke deadline wijziging statuten en governance zorginstellingen

 • NL
 • Als uw zorginstelling gebruik maakt of wenst te maken van de Vpb-zorgvrijstelling heeft u nog vijf maanden de tijd om de statuten en governance van uw zorginstelling in lijn te brengen met de eisen van het Vpb-zorgbesluit van 25 november 2019 (gepubliceerd op 13 december 2019). De uiterlijke datum waarop de statuten en governance moeten voldoen aan de eisen van het Vpb-zorgbesluit is 31 december 2020. Wij verwijzen hierbij naar ons eerdere bericht

  Van Doorne helpt u graag bij het actualiseren van de statuten en governance van uw zorginstelling. Bij de wijzigingen die nodig zijn in het kader van het Vpb-Zorgbesluit kunnen de statuten en governance van uw zorginstelling tevens in overeenstemming worden gebracht met andere toepasselijke wet- en regelgeving, zoals de Wet Bestuur en Toezicht rechtspersonen, Wmcz 2018 en de voorwaarden die gelden voor (het behoud van) de ANBI-status.

  Heeft u behoefte aan verdere toelichting/overleg, neem dan gerust contact op met Daniëlle Westerhoff, Siego Boslooper, Anna Mars of Nick Suurmond. We zijn u graag van dienst!

  Podcast #4: Vennootschapsbelasting in 2020

  De Vennootschapsbelasting (Vpb) in 2020: fiscalist Danielle Westerhoff en advocaat Nick Suurmond gaan met host Cees Jan de Boer uitgebreid in op de veranderingen voor de zorgsector en het Belastingplan 2020.