Waarmee kunnen wij u helpen?

  Vacatures

  Hieronder een actueel overzicht van onze vacatures voor net afgestudeerde juristen. Vind je bij de vacatures niet de functie die je zoekt, dan kun je altijd een open sollicitatie sturen.

  Advocaat-Stagiaire

  Als Advocaat-Stagiaire bij Van Doorne werk je bij een toonaangevend onafhankelijk Nederlands kantoor. Onze cultuur kenmerkt zich door een informele, open cultuur waarin je de ruimte krijgt om jezelf te zijn, initiatieven te ontplooien en verantwoordelijkheid te nemen. Samen met circa 185 collega advocaten, notarissen en fiscalisten adviseer je cliënten op de voor hen van belang zijnde expertises. We werken voor zowel Nederlandse als internationale ondernemingen, zakelijke en financiële dienstverleners, semipublieke organisaties en overheidsinstellingen. Daarnaast zijn wij Rijksadvocaat. Van Doorne biedt je als advocaat-stagiaire een omgeving waarin je je kunt blijven ontwikkelen. Gedurende de eerste 3 jaar van je advocaat stage zal je werkzaam zijn binnen twee expertisegebieden (je wisselt halverwege). Daarnaast neem je deel aan de Law Firm School (LFS) en word je volop begeleid door middel van 'learning on the job'. Wat verwachten we van jou?Wij hechten vanzelfsprekend veel belang aan juridische kwaliteit en analytisch vermogen. Je hebt daarnaast gevoel voor commercie en beschikt over de kwaliteit om in teamverband te kunnen werken. Bovendien kies je bewust voor een bepaalde expertise binnen een groot commercieel advocatenkantoor en kan je die keuze ook toelichten. SolliciterenHeb je je masterstudie Nederlands recht (bijna) afgerond? Ga dan direct naar het sollicitatieformulier via 'solliciteer nu'. We ontvangen graag je motivatiebrief, CV, een kopie van je originele cijferlijst(en) en je eventuele stagebeoordeling(en). Op basis van je stukken nodigen we je wel of niet uit voor de sollicitatieprocedure. Je start met het maken van een online capaciteitentest. Is de uitslag van deze test positief? Dan vragen we je een online persoonlijkheidsvragenlijst in te vullen en nodigen we je uit voor de eerste ronde op kantoor: het kennismakingsgesprek. We nemen steekproefsgewijs hertesten af op kantoor, dus het kan zijn dat we in de eerste ronde ook van je vragen het assessment nogmaals te maken. In de tweede ronde voeren we een gesprek over de inhoud en schrijf je een betoog. Aansluitend maak je informeel kennis met toekomstig collega's.  StartdatumVanwege onze groeiambitie zijn wij gedurende het gehele jaar opzoek naar gedreven en enthousiaste advocaat-stagiaires. Idealiter start je per 1 februari óf per 1 augustus van het jaar. Voor vragen over de verschillende mogelijkheden kun je contact opnemen met Annemieke Besuijen.
  Lees meer »

  Startende Kandidaat-Notaris

  De specialisten van ons notariële team zijn op veel notariële rechtsgebieden actief. Zoals het ondernemingsrecht, (commercieel) vastgoed en financieringen. Binnen het ondernemingsrecht kennen we twee aandachtsgebieden. We bedienen veel cliënten uit de (semi) publieke sector, zoals het onderwijs, de zorg en charitas, en daarnaast (middel)grote ondernemingen uit binnen- en buitenland. Binnen het vastgoed is er naast aandacht voor de traditionele goederenrechtelijke elementen ook veel aandacht voor het commerciële voortraject. Vanzelfsprekend werken we daarbij ook nauw samen met andere expertises zoals Ondernemingsrecht, Vastgoed & Bouw en Financiering & Herstructurering. Voor zowel de (Semi)Publieke praktijk als voor het Vastgoed en Ondernemingsrecht zoeken wij startende kandidaat-notarissen.  Wat verwachten we van jou? Van Doorne biedt je een omgeving waarin je je kunt blijven ontwikkelen, maar waar ook veel van je wordt verwacht. Zo hechten wij veel belang aan ambitie, collegialiteit en gevoel voor commercie. Ook beschik je over de kwaliteit om goed in teamverband te kunnen werken, beheers je de Engelse taal en behoud je een goed gevoel voor humor, ook als het soms hectisch wordt. Solliciteren Heb je je masterstudie Notarieel recht (bijna) afgerond? Ga dan direct naar het sollicitatieformulier via 'solliciteer nu'. We ontvangen graag je motivatiebrief, CV, een kopie van je originele cijferlijst(en) en je eventuele stagebeoordeling(en).  Op basis van je stukken nodigen we je wel of niet uit voor de sollicitatieprocedure. Je start met het maken van een online capaciteitentest. Is de uitslag van deze test positief? Dan vragen we je een online persoonlijkheidsvragenlijst in te vullen en nodigen we je uit voor de eerste ronde op kantoor: het kennismakingsgesprek. We nemen steekproefsgewijs hertesten af op kantoor, dus het kan zijn dat we in de eerste ronde ook van je vragen het assessment nogmaals te maken. In de tweede ronde voeren we een gesprek over de inhoud en schrijf je een betoog. Aansluitend maak je informeel kennis met toekomstig collega's. We laten je dezelfde dag nog weten of je een aanbod ontvangt. StartdatumVanwege onze groeiambitie zijn wij gedurende het gehele jaar opzoek naar gedreven en enthousiaste kandidaat-notarissen. Voor vragen over de verschillende mogelijkheden kun je contact opnemen met Annemieke Besuijen.
  Lees meer »

  Advocaat-Stagiaire Fiscaal

  Als advocaat-stagiaire bij Van Doorne werk je bij een toonaangevend onafhankelijk Nederlands kantoor. Onze cultuur kenmerkt zich door een informele, open cultuur waarin je de ruimte krijgt om jezelf te zijn, initiatieven te ontplooien en verantwoordelijkheid te nemen.  Samen met circa 185 collega advocaten, notarissen en fiscalisten adviseer je cliënten op de voor hen van belang zijnde expertises. We werken voor zowel Nederlandse als internationale ondernemingen, zakelijke en financiële dienstverleners, semipublieke organisaties en overheidsinstellingen. Daarnaast zijn wij Rijksadvocaat. De twaalf fiscalisten bij Van Doorne beoefenen een zelfstandige fiscale adviespraktijk. Wij adviseren cliënten over een breed scala aan fiscaalrechtelijke onderwerpen, veelal met internationale raakvlakken. De sectoren waarin wij werken zijn zeer divers en omvatten onder meer: M&A (waaronder private equity en management co-investments), vastgoed (transacties, ontwikkelingen en fondsen), acquisitiestructurering en -financiering, grensoverschrijdende fusies en omzettingen en de zorg- en onderwijssector. Ook in geschillen met de fiscus treden wij op en voeren wij, waar nodig, fiscale procedures. Als toevoeging aan ons hechte team zijn wij op zoek naar een: Advocaat-stagiaire Fiscaal Van Doorne biedt je als advocaat-stagiaire een omgeving waarin je je kunt blijven ontwikkelen. Je neemt deel aan de Law Firm School (LFS) en je wordt volop begeleid door middel van 'learning on the job'. Wat verwachten we van jou? Wij hechten vanzelfsprekend veel belang aan juridische kwaliteit en analytisch vermogen. Je hebt daarnaast gevoel voor commercie en beschikt over de kwaliteit om in teamverband te kunnen werken. Bovendien kies je bewust voor een fiscale praktijk binnen een groot commercieel advocatenkantoor en kan je die keuze ook toelichten. Solliciteren Heb je je civiel effect behaald en je masterstudie Fiscaal Recht (bijna) afgerond? Ga dan direct naar het sollicitatieformulier via 'solliciteer nu'. We ontvangen graag je motivatiebrief, CV, een kopie van je originele cijferlijst(en) en je eventuele stagebeoordeling(en). Op basis van je stukken nodigen we je wel of niet uit voor de sollicitatieprocedure. Je start met het maken van een online capaciteitentest. We nemen steekproefsgewijs hertesten af en kunnen je in de eerste ronde vragen het assessment nogmaals te maken. Is de uitslag van deze test positief? Dan vragen we je een online persoonlijkheidsvragenlijst in te vullen en nodigen we je uit voor de eerste ronde op kantoor: het kennismakingsgesprek. In de tweede ronde voeren we een gesprek over de inhoud en schrijf je een betoog. Aansluitend maak je informeel kennis met toekomstig collega's. Startdatum We zijn per direct op zoek naar een gedreven en enthousiaste advocaat-stagiaire. Voor vragen over de verschillende mogelijkheden kun je contact opnemen met Annemieke Besuijen.
  Lees meer »