1 min read
Waarde door IE en Knowhow: een scan de impact van immateriële activa op de waarde van uw onderneming
16 July 2021

www.vandoorne.com/ietool

Wie kent ze niet. Iconische producten, diensten en ontwerpen zoals de iPhone, de Google home page, de vorm en verpakking van Tony’s Chocolonely of het dancefeest Sensation. Voorbeelden van design die zowel disruptief als duurzaam commercieel succesvol zijn gebleken in een fysieke, digitale of dienstverlenende omgeving.

Minder zichtbaar maar zeker zo belangrijk zijn calculatiemodellen die verzekeraars of platforms zoals Uber hanteren, de data waarop overheidsbeleid wordt bepaald, het bereik en netwerk van Amazon, het algoritme achter bol.com en, na vele jaren nog altijd, het Coca Cola recept.

Zichtbaar of onzichtbaar, zij vormen de ‘Unique Selling Points’ of USP’s voor de onderneming, activa die immaterieel zijn maar bepalend voor de waarde en het succes van een onderneming.

Deze USP’s, immateriële activa van ondernemingen, dienen om impact te hebben wel in handen van de onderneming te zijn. Verder helpt het als ze beschermd zijn door een recht van intellectuele eigendom (IE) of als knowhow (bedrijfsgeheim). Soms vereist bescherming door IE of als knowhow een formaliteit (registratie) maar dat is zeker niet altijd het geval. Vaak volstaat het dat bewezen kan worden dat IE of knowhow aan de onderneming toebehoort en als zodanig in de onderneming wordt behandeld.

Wij hebben een tool ontwikkeld die door middel van een Q&A een indicatie geeft van hoe het met The Business of IP binnen uw onderneming is gesteld. Benieuwd wat de tool en een (versterkte) focus op IP uw onderneming kan opleveren? Bekijk de infographic.

Doe de IE-scan

We nodigen u uit om onze online ‘light’-versie in te vullen via www.vandoorne.com/ietool.

U ontvangt vervolgens een vrijblijvend rapport rondom uw situatie. We horen graag van u wanneer u hierover meer informatie wilt. Neem hiervoor contact op met ons Intellectueel Eigendom en Digitale Mediateam.