1 min read
Van Doorne winnaar Best Young Leaders in Sustainability 2015
22 September 2015

Rosalie Tordoir, Senior Communicatie adviseur bij Van Doorne, is afgelopen weekend tijdens de Nudge Leadership Challenge uitgeroepen tot één van de vijf winnaars van de ‘Best Young Leaders in Sustainability 2015’.

Tijdens het driedaagse programma gingen 75 young professionals van grote ondernemingen en organisaties de competitie met elkaar aan op het gebied van leiderschap en duurzaamheid.

Vlnr: Sam Geeraerts van Capgemini, Anniek Boeijinga van PGGM, Marnix Wolters van HAS Hogeschool, Rosalie Tordoir van Van Doorne en Dennis Wiersma van PGGM.

Het thema van de 5e editie van de Leadership Challenge was ‘Leiderschap en de Nieuwe Economie’. De deelnemers kregen tijdens de challenge advies om de juiste verbindingen te leggen tussen de oude en nieuwe economie. Onderdeel van het programma was een aantal business cases waarin social enterprises hun vraagstukken met betrekking tot duurzaamheid bespreekbaar maakten. In vier groepen gingen de deelnemers op zoek naar een concrete oplossing die later op de dag werd gepresenteerd aan de social enterprise en een onafhankelijke jury.

Verder waren er praktijkcasussen en rollenspelen waarin de deelnemer zijn/haar vaardigheden kon laten zien. Vaardigheden zoals sensitiviteit, pro-actief communiceren, integer handelen en besluitvaardigheid. Gedurende de drie dagen werkte iedere deelnemer ook aan een leiderschapsstatement. Dit statement brengt de visie van de deelnemer op een duurzame samenleving, de rol van de eigen organisatie daarbinnen en de persoonlijke bijdrage tot uiting. Zondagmiddag werden de tien finalisten bekendgemaakt. Ieder van hen ‘pitchte’ in maximaal één minuut zijn/haar leiderschapsstatement voor een vakkundige jury. Aan het einde van de dag werd bekend welke vijf leiders van de toekomst zich ‘Best Young Leader in Sustainability 2015’ mogen noemen.

De winnaars hebben een op maat gemaakt ontwikkeltraject van de TSM Business School gewonnen en een persoonlijke coaching sessie door de spreker die hen het meest inspireerde tijdens de challenge.

Nudge, een consumentenplatform voor duurzaamheid, organiseerde de Leadership Challenge samen met TSM Business School.

Nudge Best Young Leaders in Sustainability 2015