1 min read
Van Doorne springt in top 10 Mergermarket M&A Deal Count 2020 – Tech M&A vormt drijvende kracht voor transacties in diverse sectoren
14 January 2021

Hoewel de start van 2020 ook de M&A-wereld op z’n kop zette, herstelde de markt met name in de tweede helft van het jaar. Bij Van Doorne merkten de fusie- en overnamespecialisten dit in het aantal transacties: 32 stuks. Daarmee staat kantoor op een 8e plek in de Mergermarket Benelux League Table op basis van het aantal deals.

In 2020 is in Europa bijna 850 miljard dollar gespendeerd aan in totaal 6.658 transacties. Dat is een stijging van 5,6% ten opzichte van 2019. Volgens Mergermarket is er bij M&A-adviseurs wereldwijd sprake van voorzichtige optimisme voor 2021, mede door de ontwikkelingen rondom de vaccins en de terugkeer naar het normale leven. 

Tech M&A als drijvende kracht

Kijkend naar het rapport van Mergermarket valt op dat 24,1% van de Europese transacties plaatsvonden in de technologiesector. Dat is een flinke stijging ten opzichte van het vorige jaar, toen het aandeel 18,1% bedroeg. Dat de Tech M&A-markt in de lift zit, merkte ook Van Doorne in 2020 en speelde hier al vroeg op in met het aantrekken van partner Meltem Koning en drie talentvolle medewerkers. Destijds gaf managing partner Saskia Laseur al aan verheugd te zijn met deze uitbreiding van het ondernemingsrecht-team: “Onze verwachting is dat Tech M&A een belangrijke drijvende kracht zal vormen voor transacties in verschillende sectoren en op deze manier zijn we nog beter geëquipeerd om onze cliënten daarin van kundig en multidisciplinair advies te voorzien.” 

Zij werd daarin bijgestaan door Meltem Koning: “Hoewel de COVID-crisis de activiteit in de fusie- en overnamemarkt heeft vertraagd, zullen technologiebedrijven in Nederland en de rest van Europa waarschijnlijk in trek blijven bij (durf)investeerders. Het aantal technologiegedreven deals is door de jaren heen steeds groter geworden en blijft een zeer belangrijk onderdeel van de investeringsmarkt vormen. Zowel voor strategische (corporate) kopers als financiële sponsors, voornamelijk private equity- of venture capital-partijen, blijven investeringen in innovatieve ondernemingen interessant, zeker omdat het gaat om lange termijninvesteringen in bedrijven die zorgen voor innovatie en kostenbesparing. Dit geldt ook tijdens een wereldwijde pandemie.” 

Lees het volledige rapport

Wij verwijzen u graag naar het volledige rapport van Mergermarket. Klik daarvoor op deze link.