1 min read
Van Doorne adviseert in Q4 2021 over financieringen in de zorgsector met een volume van EUR 1 miljard
13 January 2022

In het vierde kwartaal van 2021 heeft Van Doorne geadviseerd over zes grote financieringen in de Nederlandse zorgsectormet een volume van EUR 1 miljard.

Zo adviseerde Van Doorne Maastricht UMC+ en het Leids Universitair Medisch Centrum bij het aantrekken van nieuwe bancaire financiering, Ipse de Bruggen en Zuyderland bij het aantrekken van financiering van de Europese Investeringsbank, Alrijne bij het aantrekken van bancaire financiering en financiering onder borging van het Waarborgfonds voor de Zorgsector in combinatie met financiering van de Europese Investeringsbank en Parnassia Groep bij de uitgifte van obligaties en de herstructurering van bancaire financiering. Het Van Doorne team bij al deze financieringen bestond uit Roel Botter, Anneloes van Uhm en Nadine Kok.

Van Doorne heeft een uitgebreid trackrecord in de advisering van zorginstellingen (academische, top-klinische en algemene ziekenhuizen, instellingen voor langdurige zorg en GGZ instellingen) bij het aantrekken van financieringen voor investeringen. Sinds 2009 heeft Van Doorne geadviseerd over zo’n 60 financieringen met een volume van ongeveer EUR 8 miljard. Daarnaast adviseert het publieke financieringsteam van Van Doorne andere publieke instellingen zoals universiteiten, MBO-instellingen en waterleidingbedrijven.