1 min read
Reisboekenschrijver Redmond O'Hanlon bezoekt Van Doorne
10 June 2014

Donderdag 5 juni 2014 had Van Doorne de eer auteur en avonturier Redmond O’Hanlon te mogen ontvangen. De Britse wereldreiziger is in Nederland vooral bekend geworden van zijn reisboeken vol avontuurlijke zoektochten die hem tot diep in de meest ondoordringbare oerwouden ter wereld brachten.

Redmond O’Hanlon voer daarnaast mee op het schip dat de historische reis van Charles Darwin met de Beagle herdacht door deze te herhalen. In 2012 won het programma O’Hanlons Helden (VPRO) de Zilveren Nipkowschijf voor het beste reisprogramma van het jaar. Redmond O’Hanlon was uitgenodigd om te komen spreken voor relaties van Van Doorne.

Vastgoedbeurs

Deze dag stond in het teken van de PROVADA, de jaarlijkse vastgoedbeurs in Amsterdam. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Redmond O’Hanlon een lezing gegeven bij Van Doorne over Darwins evolutietheorie en de veranderende vastgoedmarkt.

Indrukwekkende lezing

Hij las, als een groots verteller, voor uit eigen werk, liet de ademloos luisterende zaal fetishes en voodoo dolls zien die hij van de inheemse bevolking gekregen had, verraste het publiek met typisch Britse humor en sloot af met een indrukwekkende serie reisfoto’s uit zijn eigen collectie. Toen de kruitdampen van zijn verhaal na ruim een uur waren opgetrokken, verlieten de gasten in verwondering het auditorium van Van Doorne en vertrokken zij met een gesigneerde versie van Tussen Orinoco en Amazone naar de PROVADA vastgoedbeurs.