1 min read
Pim Jansen benoemd tot Assistant Professor aan de Erasmus School of Law
28 November 2019

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft Van Doorne-advocaat dr. Pim Jansen benoemd tot Assistant Professor op het vakgebied publiekrecht.

Managing Partner Van Doorne Johan Boeren: “Met deze benoeming van Pim op het belangrijke snijvlak tussen mededingingsrecht en marktregulering maakt Van Doorne wederom ruimte voor de invulling van een verdere academische ambitie van één van haar getalenteerde advocaten. De benoeming past in de versterking van ons academisch profiel, waarbij het vakgebied uitstekend aansluit bij ons brede en kwalitatief hoogwaardig dienstenpakket”.

Pim is een ervaren specialist op het gebied van het Europese en Nederlandse mededingingsrecht. Daarnaast heeft hij uitgebreide ervaring binnen het bestuursrecht met inbegrip van gereguleerde markten (waaronder energie, zorg en telecommunicatie).

Voorheen was Pim verbonden als onderzoeker aan de afdeling Economisch Recht van de Katholieke Universiteit Leuven. Zijn promotieonderzoek zag op industriebeleid onder het EU-recht. Hij is lid van de Vereniging voor Mededingingsrecht en de Academic Society for Competition Law en publiceert daarnaast regelmatig in gerenommeerde Nederlandse en Europese vaktijdschriften.