1 min read
Nieuw bestuur voor 90-jarig Van Doorne Advocaten “Juridische oplossingen moeten tegenwoordig ook maatschappelijk gedragen worden”
13 December 2019

Saskia Laseur (1966, notaris) wordt de nieuwe managing partner van Van Doorne advocaten, notarissen en fiscalisten. Per 1 januari volgt zij Johan Boeren op, die op termijn zal terugkeren in de praktijk. Samen met Jasper Leedekerken (1975, litigation) en Rob de Win (1969, transactions) vormt zij het dagelijks bestuur. De nieuwe benoemingen zorgen voor verjonging en een meer maatschappelijke koers. “Want onze cliënten hebben niets aan juridische oplossingen die in deze veeleisende tijd niet maatschappelijk uitlegbaar zijn,” aldus Laseur. 

Saskia Laseur begon in 1993 bij Van Doorne. Zij adviseert en helpt maatschappelijke (leden)organisaties bij strategievraagstukken, inrichting van bestuur en toezicht en publiek-private samenwerkingen. Saskia is ook maatschappelijk actief. In haar nevenfuncties maakt zij zich sterk voor inclusiviteit in de samenleving. Zo zet zij zich in voor “Meer Muziek in de Klas” en voor een maatschappelijke verankering van kindcentra in Nederland.

Jasper Leedekerken werkt sinds 2000 als advocaat bij Van Doorne in de Procespraktijk. Hij helpt cliënten bij geschillen op het gebied van aansprakelijkheids-, beslag- en executierecht. En weet uit die praktijk dat maatschappelijke acceptatie van een juridisch geschil nu belangrijker is, dan ooit daarvoor.

Rob de Win is sinds 2002 als advocaat-fiscalist aan Van Doorne verbonden en is werkzaam voor klanten in de vastgoed- en fusie- en overnamepraktijk. Hij adviseert (beursgenoteerde) vastgoedfondsen, projectontwikkelaars en bouwbedrijven en begeleidt vastgoed(gerelateerde) transacties en projecten met bijzondere aandacht voor omzet- en overdrachtsbelasting.

Laseur, De Win en Leedekerken blijven in de adviespraktijk actief en hun cliënten bijstaan, waardoor zij voeling blijven houden met de razendsnelle maatschappelijke verharding, verdergaande juridisering en groeiende claimcultuur. Gezocht wordt nog naar een Managing Director.

Maatschappelijk gedragen oplossingen

Saskia Laseur: “We leven in turbulente tijden. Op technologisch, juridisch en economisch gebied gaan de ontwikkelingen razendsnel. Strengere regulering en meer (inter)nationale wetgeving vergen steeds meer van onze klanten en medewerkers. Van Doorne heeft zich in de afgelopen 90 jaar bewezen als een kantoor dat midden in de Nederlandse samenleving staat. We helpen onze klanten met maatschappelijk gedragen oplossingen voor de meest complexe problemen in de sectoren waarin zij actief zijn. Daarom werken we als een familie met onze klanten samen.”

Scheidend managing partner Johan Boeren: “Saskia wordt de eerste vrouwelijke managing partner en gaat de komende jaren leiding geven aan de verdere groei van ons kantoor en de intensivering van het cliëntencontact. Zij heeft de afgelopen jaren vele bestuurlijke en toezichthoudende rollen binnen en buiten kantoor vervuld. Deze nieuwe rol is haar op het lijf geschreven en ik ben trots en blij dat zij deze functie wil gaan bekleden.”

Van Doorne is het snelst groeiende Nederlandse top 10-advocatenkantoor. Met ongeveer 185 specialisten is Van Doorne een multiservice-organisatie, die zich kenmerkt door een informele en open werksfeer waarin mensen de ruimte krijgen om zichzelf te zijn, initiatieven te ontplooien en verantwoordelijkheid te nemen. Om een vraag vanuit verschillende perspectieven te bekijken, is creativiteit nodig en een open blik. Daarom hecht Van Doorne aan diversiteit, wat leidt tot betere oplossingen.