1 min read
Met komst Jan van der Grinten breidt Van Doorne het publiekrecht als zelfstandige praktijkgroep verder uit
6 April 2022

Met ingang van 1 april 2022 is bestuursrechtadvocaat Jan van der Grinten (1964) aangesloten bij Van Doorne. 

Jan begon in 1997 als advocaat bij Stibbe en had de afgelopen 15 jaar de leiding over de bestuursrechtsectie van Kennedy Van der Laan. Hij heeft een brede bestuursrechtelijke praktijk met als focus toezicht en handhaving, subsidies, openbaarheid van bestuur, overheidsaansprakelijkheid, openbare-orde- en gemeenterecht. Hij adviseert overheden, bedrijven en instellingen en is litigator in hart en nieren.

Volgens managing partner Saskia Laseur zijn de gezaghebbendheid, expertise en het netwerk van Jan van groot belang voor de ingezette koers de bestuursrechtpraktijk verder te versterken en te verbreden.

Jan van der Grinten is erg blij met zijn overstap: ‘Van Doorne zet sterk in op uitbreiding van het publiekrecht als zelfstandige praktijkgroep. Daarmee onderscheidt het kantoor zich van de meeste andere grote kantoren. Met de huidige bezetting neemt het kantoor een toppositie in de markt in, met specialisaties binnen de domeinen van het algemeen bestuursrecht, omgevingsrecht (inclusief natuur en milieu) en handhaving en toezicht. Ik verheug mij erop aan de verdere uitbouw mijn bijdrage te leveren’, aldus Jan.