1 min read
Kweekvleespionier Mosa Meat ontvangt 55 miljoen voor opzetten industriële productielijn
25 September 2020

Mosa Meat, een voedseltechnologiebedrijf uit Maastricht die in 2013 de eerste kweekvleesburger ter wereld presenteerde, krijgt dankzij een financieringsronde een kapitaalinjectie van 55 miljoen dollar. De ronde, die deel uitmaakt van een grotere Serie B financieringsronde, werd geleid door de in Luxemburg gevestigde Blue Horizon Ventures, waar Bell Food Group en M Ventures zich bij aansloten. Een team van Van Doorne-specialisten stond Blue Horizon Ventures bij tijdens de investering.

Blue Horizon Ventures investeert op het kruispunt van voedselzekerheid, gezondheid, duurzaamheid, dierenrechten en creëert een uniek rendement door een holistische investeringsaanpak te hanteren, van seed over venture tot het verenigen van toonaangevende spelers in een grotere groep. Het aanpakken van honger, levensstijlziektes, klimaatverandering en de eerlijke behandeling van dieren tegelijkertijd.

De investering van Blue Horizon Ventures in de kweekvleespionier Mosa Meat sluit naadloos aan bij de missie van Van Doorne om samen te bouwen aan verantwoorde, duurzame oplossingen.